2024.03.29, Péntek

Nyitnak a havas sípályák a Dunakanyarban

Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület

2016.12.16. 09:10

December 16-án pénteken megkezdődik a síszezon Visegrádon a Nagy Villám-hegy árnyékában, a Fellegvár szomszédságában.

Hirdetés

A műanyagpálya már október 1-től nyitva volt, de az igazi havas síelés csak most kezdődhet el Visegrádon. Először a fő hóágyús és bébi pályák (1/A) indulnak be 17 és 21 óra között, majd igyekezni fognak elég havat gyártani a további pályák (2/A) megnyitása érdekében. A nyitásra való tekintettel egységesen csak 1000 forintba kerül a jegy.

A közelmúltban számos fejlesztés készült el a pályán: megvan a kilencedik sífelvonó (I jelű), mely az új síiskola területen fog üzemelni (köteles lift, csak a sí és snowboard iskola használja). Ez a már meglévő tolókaros felvonóval (F) együtt a 3/B pályán került elhelyezésre. Az őszi időszakban üzemelő műanyag pálya felületét megduplázták (teljes hosszban a 2/A és bébi pályán), így hóhiányos időszakban is jelentős felülettel képesek működni.

Az 1/A pálya ugrató sorát hullámmá alakították a jobb használhatóság és karbantartás (ratrakolás) érdekében. Új büfé is nyílt megújult kínálattal, dupla kiadó ablakkal, valamint egy teljesen új, a hátsó teraszon épült, külső részleggel, hogy az alapvető dolgokért ne kelljen sorban állni.

Megújult a sí- és snowboard kölcsönző is: megnövelt készlettel, profi Nordica lécekkel és bakancsokkal várja a látogatókat. A snowpark új elemekkel, nagy ugratóval, külön Doppelmayr tányéros lifttel gazdagodott. A parkoló felületét megnövelték, szükség szerint irányítás is lehetséges, hogy minél többen férjenek el a hétvégéken.

AjánlósportsíelésVisegrád