2024.04.18, Csütörtök

Mindenkinek lefaragják a lábnyomát szombaton az Akváriumban

MTI

2017.10.12. 13:25

Környezettudatosságról szóló fesztivált szervez a Földgömb magazin, az ingyenes program keretében izgalmas előadásokon és játékos feladatokon keresztül bővíthetjük tudásunkat.

Hirdetés

Zöldgömb Fesztivál néven szervez környezettudatosságra nevelő és ismeretterjesztő programot a Magyar Földrajzi Társaság folyóirata, A Földgömb magazin. A szervezők szakértő előadók és civil szervezetek segítségével kívánnak pozitív példákat és információt nyújtani mindenkinek az ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez.

A budapesti Akvárium klubban szombaton tartott ingyenes, családi rendezvényen 23 előadást hallgathatunk meg. Többek közt a zöldenergiáról, az intelligens otthonokról, a zöldházakról, az elektromos járművekről, a talajkímélő földművelésről, a biokertészetről, a gyógynövényekről és a megosztáson alapuló gazdaságról is bővíthetjük tudásunkat.

Érdekes feladatokkal készülnek a kiállítók a 7Próba-játékon, ahol mindenki próbára teheti tudását, a résztvevők pedig értékes ajándékokat nyerhetnek. A rendezvény keretében adják át 8. alkalommal az Ozone Zöld-díjat is. Az OzoneTv az elismeréssel azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat díjazza, amelyek hozzájárultak a környezet és a Föld megóvásához.

A díj felhívására olyan szervezetek jelentkezését várták, akik konkrét környezettudatos innovációt valósítottak vagy valósítanak meg, továbbá működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után, és kiemelten kezelik a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést.

Ajánlókörnyezetvédelemzöld megoldásokkörnyezetbarát