2024.03.29, Péntek

Üvegművészeti kiállítás teremt mágikus hangulatot a bazilikában

MTI

2017.10.09. 16:05

A Szent István-bazilikában hamarosan megnyíló tárlaton több mint száz alkotást láthat majd a közönség, a képzőművészeti ág elmúlt két évét áttekintve.

Hirdetés

A Magyar Üvegművészeti Társaság (MÜT) HuGlass címmel idén is megrendezi csoportos kiállítását, amelyen mintegy 60 művész több mint 100 alkotással szerepel. A tárlat október 18-án nyílik a Szent István-bazilikában, és november 12-ig tekinthető meg. A kiállításon az érdeklődők átfogó képet kaphatnak a mai magyar üvegművészet külföldön méltán népszerű törekvéseiről – olvasható a szervezők közleményében.

A budapesti tárlaton a MÜT minden tagja kiállíthat, céljuk a szakma bemutatása a nagyközönségnek, pillanatkép létrehozása az autonóm képzőművészeti törekvések, az építészeti felhasználás és a design területéről. A nemzetközileg is számontartott alkotók mellett bemutatkozik a friss diplomás generáció is. A csaknem 60 üvegművész egyenként az elmúlt két évben készült két művét állítja a közönség elé, így épül fel a több mint 100 alkotást bemutató tárlat.

 

A HuGlass-szal idén két budapesti helyszínen is találkozhat a közönség

Október 12. és 15. között a Millenáris parkban megrendezendő Art Market Budapest keretében szűkebb válogatás látható a művekből a bazilikában nyíló teljes tárlat mellett.

Az idén első alkalommal szakmai és közönségdíjat is kiosztanak, az egyiket a megnyitón, a másikat a finisszázson, ezzel is ösztönözve a kimagasló alkotások létrehozását. A tárlatot szatellit programok is kísérik, kisebb önálló kiállításokat, előadásokat rendeznek. Ahogy a korábbi években, a kiállításról ezúttal is nyomtatott katalógus készül.

AjánlókiállításMűvészetüveg