2024.04.20, Szombat

Jön a legdurvább hideg, így menthetünk életet az utcán

mti

2018.02.26. 14:39

Komoly mínuszok és erős havazás jön, senkit se hagyjunk az utcán fekve.

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint kedden országszerte várható havazás. Hétfőn estére mínusz 11 és mínusz 5 fok közé hűl le a levegő, kedden napközben pedig mínusz 8 és mínusz 2 fok közötti hideg várható.

A kőkemény téli időre az utcákon is fel kell készülni, ezt szolgálja Aknai Zoltánnak, a budapesti Menhely Alapítvány igazgatójának tájékoztatója. A vezető közölte, a diszpécserszolgálatuk a nap 24 órájában működtet krízisautót. Vagyis az utcai szolgálatokat küldi ki a nehéz helyzetben lévő emberekhez, akik segítenek az elhelyezésben, és takaróval, élelmiszerrel látják el azokat, akik nem fogadják el a szállások nyújtotta lehetőségeket.  

A Menhely Alapítvány diszpécserszolgálata a a veszélyeztetett helyzetben lévő emberekről a +36 1 338 4186-os telefonszámon fogadja a bejelentéseket.

Aknai Zoltán jelezte, átlagosan 90 százalékos volt az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága az országban a hétvégén. A fővárosban 19 szállásnyújtó intézmény 1972 hellyel várja a segítségre szorulókat, országosan pedig csaknem 4500 hely áll rendelkezésre éjjeli menedékhelyeken.

Ajánlóhajléktalanhajléktalanszállómenhelytél