2024.04.19, Péntek
Négy hazai városban lép fel a Lord of the Dance
cultura.hu

Négy hazai városban lép fel a Lord of the Dance

MTI

2019.06.08. 10:09

Az együttes már húsz éve járja a "Veszélyes játékok" című produkcióval a világot.

Hirdetés

Idén nyáron is vendégszerepel Magyarországon a Lord of the Dance. A több helyszínen is látható produkcióban magyar táncosok is fellépnek.

Michael Flatley ír tánccsapata a Lord of the Dance felújított változatával lép fel Magyarországon. Michael Flatley néhány éve koreografálta és rendezte újra az eredeti produkciót: az új táncokat korszerű vizuális, 3D- és fénytechnikával ötvözte, megújult hangzás is.

A Veszélyes játékokat Magyarországon négy városban láthatja a közönség:

- június 26-án Szegeden,

- június 27-én Szombathelyen,

- június 28-án Budapesten,

- június 29-én pedig Tokajban látható a produkció.

A színpadtól visszavonult Michael Flatley maga már nem szerepel az előadásban, de figyelemmel kíséri a produkció útját. Az együttesnek három magyar táncos is tagja, közülük Papp-Krén Andrea Morrighan, a csábító nő szerepében, Papp Zoltán pedig a Sötét Nagyúr szerepében látható.

Az együttes már húsz éve járja a produkcióval  a világot. A Veszélyes játékok című előadásban a jó és a rossz örök harca egy álomvilágban látható, ahol bármi megtörténhet. Papp-Krén Andrea elmondta: nagy kihívás számára a szerep, az ő karakterének van a leghosszabb szólótánca az előadásban.

Az együttes táncosa azt is kiemelte: a Tokaj Fesztiválkatlanban látható előadás különleges lesz, hiszen Magyarországon szabadtéren még nem léptek fel az együttessel.

Ajánlókultúraajánlótánc