2024.03.28, Csütörtök
Varázslények - interaktív kiállítás és játék várja a gyerekeket a Vajdahunyadvárban
minimatine.hu

Varázslények - interaktív kiállítás és játék várja a gyerekeket a Vajdahunyadvárban

MTI

2019.10.16. 11:41

Az őszi kiállítás több mint 1000 négyzetméteren várja a látogatókat, amely során fejtörők és mitikus kihívások teszik igazi kalanddá az élményt.

Hirdetés

A Vajdahunyadvárban látható őszi interaktív kiállítás és játék képzeletbeli kalandra és mesebeli küldetésre hívja a látogatóit, akik sosem látott tájakat barangolhatnak be, miközben furfangos fejtörők és mitikus kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket.

A kiállítást járva a résztvevők felfedezhetik a mesék világát, találkozhatnak a mítoszok és mondák számos legendás teremtményével. Kovács Adrienn szervező elmondta, hogy az új, őszi kiállítás több mint ezer négyzetméteren várja a látogatókat a Vajdahunyadvár földszinti két nagy termében, ahol 16 játékállomáson 16 különböző varázslényt ismerhetnek meg a gyerekek.

A mesebeli játék főszereplői a látogatók, akiknek a történetbe csöppenve egy küldetést kell teljesíteniük.

A kaland során 16 varázslényt kell kiszabadítaniuk 16 állomáson egy-egy feladvány megoldásával. A gyerekek minden varázslényről kapnak egy kis háttérinformációt is, így játszva tanulhatnak a kaland során, miközben elmélyülnek a mesék birodalmába, megtudják honnan érkeztek ezek a lények, milyen ősi történetekben bukkantak fel először. A készségfejlesztő feladványok között vannak logikai, memóriát fejlesztő és az érzékszervekre ható játékok is, a küldetés végén pedig minden résztvevő kap egy kis jutalmat - tette hozzá.

A Vajdahunyadvár egy-egy tematikus kiállítását átlagosan 30 ezren látogatják, a családok mellett nagy számban jönnek iskolai osztályok is.

AjánlóBudapestprogramokajánlóprogramajánlógyerekekkiállítás