2024.04.16, Kedd

Nagykőrösieket is díjazott Balog Zoltán Semmelweis-napon

kormany.hu

2016.07.06. 07:57

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár Semmelweis-nap alkalmából díjakat és miniszteri elismerő okleveleket adott át a Pesti Vigadóban.

Hirdetés

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár Semmelweis-nap alkalmából díjakat és miniszteri elismerő okleveleket adott át. Megyénkben, a Nagykőrösön dolgozó kimagasló teljesítményeket nyújtó Dr. Rácz Tibornak és Kecskeméti Magdolna Zsuzsánnának  a Pesti Vigadóban.

Balog Zoltán az ünnepségen hangsúlyozta: „A Semmelweis-nap az egészségügy ünnepe. Azoknak mondunk köszönetet, akiknek a munkája a gyógyításban, a magyar egészségügyben példamutató, éppen ezért nemzeti érték”. Az egyéni teljesítményekhez kell a közösség ereje, az egyéni díjazottak mögött ott áll egy-egy munkahelyi közösség és a nemzeti közösség is – emelte ki a tárca vezetője.

Az egészségügy helyzetén a kemény munka segíthet, hosszú távon a politikában is az elvégzett munka eredménye számít. Akkor és azért indulhatnak el az egészségügyben a változások, hogyha az egészségügyi dolgozók abban partnerek. Az elmúlt négy évben a kormány több mint 100 milliárd forintot fordított eszközvásárlásra, 500 milliárd forintot egészségügyi intézmények fejlesztésére, 2017-ben pedig 171 milliárd forint többlet érkezik az egészségügy területére – hangsúlyozta Balog Zoltán.

 

Az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át:

Dr. Rácz Tibor, a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet orvosigazgatója, osztályvezető főorvosa.

 

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate díjat vehetett át:

Kecskeméti Magdolna Zsuzsánna, a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet minőségirányítási rendszer vezető-helyettese, epidemiológus szakasszisztense.

forrás: EMMI

 

Ajánljuk még