2024.03.29, Péntek
Viharkárok felszámolása a megyében
pest.katasztrofavedelem.hu

Viharkárok felszámolása a megyében

pest.katasztrofavedelem.hu

2016.07.18. 14:14

Helyzetjelentés a hétvégi nagy mennyiségű lehullott eső után.

Hirdetés

Szombat egésznap tartó esőzés több esetben adott munkát a hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltóknak Pest megyében.

Érden a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozott gondot, a vízelvezető árkok, átereszek nem tudták elnyelni a felgyülemlett esővizet. Az árokból kilépő víz úttestre, pincékbe, alacsonyabban fekvő épületekbe ömlött be, ellene homokzsákokkal védekeztek.

A megyében több helyen felázott talaj miatt gyökerestül fordultak ki a nagyméretű fák a földből, dőltek úttestre, kerítésre, háztetőkre. Számos esetben nagyméretű ágak szakadtak le, magukkal rántva az alattuk húzódó felsővezetéket. Pomázon a Dere-patakban nagyméretű beledőlt fa, összegyűlt uszadékok okoztak problémát. A felgyülemlett hordalékok gátolták a patak vizének a folyását, félő volt, hogy e miatt a patak kilép a medréből. A helyi önkormányzat segítségével a pomázi, fővárosi tűzoltók csörlő segítségével szüntették meg a veszélyhelyzetet. Szombat este 21:00-ig a tűzoltóegységek a megyében közel harminc esetben távolítottak el kidőlt fákat, leszakadt ágakat, négy esetben pedig vízszívatást végeztek.

forrás: pest.katasztrofavedelem.hu

Ajánljuk még