2024.03.29, Péntek

Embercsempészek viszik nyugatra a fiatalokat Fótról

mti

2016.08.04. 09:29

Alaposan felkészítik a migránsokat, mit kell mondani.

Hirdetés

Szervezetten szállítják az embercsempészek Nyugat-Európába a kísérő nélkül érkező, kiskorú migránsokat a fóti gyermekotthonból.

Az elmúlt évben 3500 olyan fiatal került Fótra, aki kiskorúnak vallotta magát, de egyiküknél sem volt semmilyen ezt igazoló okirat.
Dánia mellett Magyarország az az állam, amely ugyanolyan ellátást biztosít a migráns kiskorúaknak, mint az anyaországbelieknek, és ezt jól láthatóan egyre többen tudják.
A többi közt wifit is biztosítanak számukra, ennek segítségével a megérkezésük után felveszik a kapcsolatot az otthoniakkal, akik kifizetik a további út árát az embercsempészeknek, majd a fiatalok eltűnnek a táborból.

Találtak a migránsoknál olyan urdu nyelvű brosúrát, amelyben leírták a kiadók - ezek lehetnek Soros-pénzből működő segítő szervezetek -, hogy ki miként kerülhet Fótra. Jellemzően akkor, ha 18 év alattinak vallja magát.
Rétvári Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön azt mondta, nem tudják, honnan vannak a prospektusok. Ezt a műsorvezető azon felvezetésére reagálva közölte, hogy Soros György által támogatott szervezetek olyan kiadványokat osztogatnak a migránsoknak, amelyben arra biztatják őket: vallják magukat kiskorúnak, mert akkor jobb elbánásban részesülnek.

Az államtitkár hozzátette: minden arra utal, hogy "kiokítják" őket. Elsöprő többségük egyébként fiú és éppen 18 év alattinak vallja magát - tette hozzá a Kossuth Rádió műsorában Rétvári Bence.

forrás: mti / blikk.hu

Ajánljuk még