2024.04.18, Csütörtök

Vádat emeltek a tűzoltókkal ütköző figyelmetlen sofőr ellen

mti

2016.08.09. 13:14

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség az ellen a nő ellen, aki előzés közben nem vett észre két, vele szemben megkülönböztető jelzéssel haladó tűzoltóautót és nekikütközött a 4-es úton 2014 decemberében - közölte a Szabó Ferenc, Pest megyei főügyész.

Hirdetés

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt történt a vádemelés. A balesetben heten, köztük hat tűzoltó sérült meg, továbbá megrongálódott két tűzoltójármű és négy személyautó.

 

Aznap délelőtt a monorierdői asszony az autójával Budapest felé tartott. Derült idő volt, a járművek hibátlan, száraz úttesten, közepes forgalomban közlekedtek. A vádlottal szemben megkülönböztető fény- és hangjelzéssel egymás mögött haladt két tűzoltójármű, akik egy lakástűzhöz vonultak. Az elsőben hat, a mögötte haladóban két tűzoltó utazott. 
    

A nő előtt haladó személyautó vezetője a szirénázó tűzoltójárművek láttán lassított és lehúzódott. A vádlott azonban a tűzoltóautók megkülönböztető jelzése és a záróvonal ellenére megelőzte az előtte lehúzódó gépkocsit. 

 

Fotó a baleset helyszínéről: MTI/Lakatos Péter


Az asszony előzés közben az elöl haladó tűzoltójárműnek ütközött. Ennek következtében az irányíthatatlanná vált, a szalagkorlátnak csapódott, felborult, majd az út menti ház kertjébe zuhant, közben egy személyautóhoz és a másik tűzoltóautóhoz csapódott. Ez a másik tűzoltóautó is felborult, majd a szalagkorláton fennakadva megállt, miközben két személygépkocsinak ütközött.
    

A két tűzoltójárművet és négy személyautót érintő balesetben hét ember, köztük hat tűzoltó sérült meg, ketten súlyosan.

Fókuszbantörvényszék

Ajánljuk még