2024.04.20, Szombat

Itt a válasz az ökológiai válságra: helyben és közösségben!

kiskozossegek.hu

2017.07.18. 14:39

A helyi közösségekre épülő társadalmak létrehozását nem tekinti többé utópiaként egy most megjelent könyv szerzőcsapata, hiszen az új életforma első kezdeményezései sikeresen működnek.

Hirdetés

Megjelent a Kisközösségi Program első könyve Építőkockák egy új világhoz címmel – adta hírül a kiskozossegek.hu.

A Kisközösségi Program munkatársai szerint a világszerte súlyosbodó környezeti válság feloldására olyan helyi kisközösségekre van szükségünk, amelyek hozzájárulnak egy kevésbé környezetterhelő életmód kialakításához, az egy helyen lakó emberek közösséggé kovácsolásához, valamint a helyi gazdaság erősödéséhez. „Tapasztalatból tudjuk, hogy a mainál környezetkímélőbb és a közösségekre jobban alapozó társadalom csírái, egy új világ lehetséges építőkockái már ma is léteznek” – áll a könyv ajánlójában.


Meghaladni a fogyasztói társadalmat

Az Építőkockák egy új világhoz című könyvben tucatnyi ilyen kezdeményezést mutatnak be rövid esettanulmányok formájában, melyeket mélyinterjúk és terepkutatások alapoztak meg. „Előremutató, lelkesítő, inspiráló hazai és néhány esetben külföldi jógyakorlatokat gyűjtöttünk egybe” – derül ki a beharangozóból.

A kötet fő célja annak bemutatása, hogy a fogyasztói társadalmat meghaladva a mainál kevésbé környezetterhelő és egyúttal tartalmasabb életmódra nyílik lehetőség.

„Az ilyen társadalmak létrehozását nem tekinthetjük többé ködös utópiaként, mivel az új életforma úttörő kezdeményezései már ma is sikeresen működnek.”

A könyvet mindenkinek ajánlják, aki hisz abban, hogy az ökológiai válság megoldásában sokat segíthetnek az összefogásra építő, alulról jövő kezdeményezések.

Fókuszbanhelyi közösségélhető életközösségépítés

Ajánljuk még