2024.03.28, Csütörtök

Kezdődhet a pesterzsébeti jódos sós fürdő felújítása

magyarepitok.hu

2018.02.13. 09:58

Megtalálták a kivitelezőt a főváros egyetlen jódos, brómos gyógyfürdőjének helyreállításához. A beruházás az országszerte jellemző jódhiány, illetve a különleges víz különböző gyógyhatásai miatt is jelentős.

Hirdetés

A beruházó Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kihirdette a Pesterzsébeti Jódos Sós Gyógyfürdő és Strandfürdőre kiírt közbeszerzés eredményét. A TED-en megjelentek szerint a fürdő rekonstrukcióját és bővítését az E-Builder Kft. végzi el nettó 3,07 milliárd forintért.

A projektre ajánlatott tett még a Laterex Építőipari Zrt. és a Swietelsky Építő Kft. közös ajánlattevőként, továbbá a Thermo Épgép Kft., illetve a Kalotherm Építőipari Zrt. is.


Miért fontos a projekt?

Ahogy azt korábban megírtuk, a 12 éve bezárt, különleges vizű gyógyfürdő többek közt új medencéket, 4300 négyzetméteres új fürdőépületet és szolgáltató egységeket kap. Emellett a régi épületeket teljes körűen újjáépítik. A fürdő új állapotában 14 medencével üzemel majd, egész évben működni fog.

A fürdő korábban Budapest egyetlen olyan gyógyfürdője volt, melynek gyógyvize a jódos, brómos vizek csoportjába tartozik. A jódnak egyrészt azért van jelentősége, mert az ország nagyrészén jódhiányos ivóvíz miatt sokan szenvednek jódhiányban. Ráadásul a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert.

Fókuszbanépítőipari cégekE-Builder Kft.gyógyfürdőkfürdőfejlesztés

Ajánljuk még