2024.03.29, Péntek

Zuckerberg, el a kezekkel gyerekektől!

mti, pestpilis.hu

2018.02.04. 09:18

Többeknél is kiverte a biztosítékot, hogy a Facebook mostantól a 13 éven aluliakat is magához akarja kötni - tudósok és gyermekvédők által jegyzett nyílt levél lett belőle.

Hirdetés

Több mint száz brit és amerikai szakértő, illetve gyermekjóléti szervezet nyílt levélben szólította fel Mark Zuckerberget, a Facebook tulajdonosát, hogy vonja vissza a nemrég elindított Messenger Kids nevű alkalmazást, amelyet kifejezetten a 13 év alatti korosztálynak szánt a cég.   

A BBC News által is leközölt nyílt levélben a szakértők azzal érveltek, a Facebook nem való kisgyerekeknek. Ők ugyanis még nem elég érettek ahhoz, hogy megértsék az online kapcsolatok összetettségét, és nem képesek még megóvni a magánéletüket sem.

A Facebook decemberben jelentette be, hogy beindít egy 13 éven aluliaknak szánt alkalmazást. A cég kutatásaival támasztotta alá a döntést, melyek eredménye szerint a fiatal gyerekek már úgyis rendszeres kütyü-felhasználók. Már akkor is jeleztük, mindegy, milyen okoskodás mentén érvel a cég,

biztosak lehetünk benne, hogy kőkemény üzleti érdekek mentén döntöttek úgy, hogy a legvédtelenebb korosztályt is behozzák a felületre.

Zuckerbergnek ugyanakkor már most sem kell aggódnia a jövedelmezősége miatt. A legfrissebb hírek szerint a Facebook forgalma és nyeresége a tavalyi negyedik negyedévben és 2017 egészében is óriási mértékben megnőtt. A mobil eszközökön szerzett reklámbevételeknek köszönhető növekedés főbb számai:

  • az amerikai közösségi hálózat árbevétele a december 31-én véget ért három hónapban 12 milliárd 972 millió dollár volt, éves összevetésben 47 százalékkal nőtt.     
  • Az üzemi eredmény 61 százalékkal 7 milliárd 352 millió dollárra nőtt.
  • A nettó profit 4 milliárd 268 millió dollár volt, az egy részvényre jutó hígított nyereség 1,44 dollárra rúgott.
FókuszbaninternetgyerekekFacebook