2024.04.18, Csütörtök

Így épül Újbuda egyik legnagyobb bevásárlóközpontja

magyarepitok.hu

2018.04.11. 16:33

2020 végére épül meg a XI. kerület közlekedési csomópontjában a szórakoztatásra is nagy hangsúlyt helyező Etele Plaza.

Hirdetés

Elkezdődött az Etele Plaza építése a XI. kerület egyik rohamosan fejlődő területén. A Kelenföldi Pályaudvarral szemközt, az M4-es metró már meglévő és az 1-es villamos idén elkészülő új végállomásánál születik bevásárlóközpont 54 ezer négyzetméteres bérbeadható területtel, a Futureal Prime Properties One Ingatlanfejlesztő Részalap beruházásában. (Összehasonlításképpen a szintén Újbudán található Allee 47 ezer négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik.)

Az egy parkoló- és három kereskedelmi szinttel rendelkező épület a Paulinyi-Reith & Partners Zrt. tervei alapján épül, kivitelezője a Pedrano Construction Hungary Építőipari Kft. A kétszáz kereskedelmi egységet befogadó fejlesztés honlapja szerint a plázában a szórakoztatásra nagy hangsúlyt kívánnak helyezni: a multiplex mozin kívül minden emeleten kávézókat nyitnak, lesz italbár, tetőterasz, pihenő lounge, valamint játszóház a gyerekek számára.

A pláza – melynek látványterveit korábbi cikkünkben mutattuk be – 2020 negyedik negyedévében nyithatja meg a kapuit az Etele tér – Etele út – Hadak útja – Gyergyótölgyes utca által határolt telken.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A közelben a fejlesztő egy másik projektje is halad

Márciusban számolhattunk be róla, hogy szintén elindult a Futureal-csoport 65 ezer négyzetméteres irodafejlesztése a pályaudvar túloldalán. A Business One néven már jövő év végére elkészülő irodaparkot az Etele Plazához hasonlóan a Pedrano kivitelezi.

Galéria

FókuszbanKelenföldFuturealbevásárlóközpontÚjbudaPedrano-csoport