2024.04.19, Péntek
Szilágyi Csenge kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt
jegy.hu

Szilágyi Csenge kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

MTI

2019.01.02. 14:42

Az elismerést minden évben annak a művésznek ítélik oda, aki az adott évben a társulat szerint a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta.

Hirdetés

Szilágyi Csenge színművész vehette át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt az idei évben nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért a társulat titkos szavazása alapján a Vígszínházban.

A Ruttkai Éva (1927-1986) emlékére alapított díjat minden évben születésének évfordulója alkalmából, december utolsó hetében adják át annak a művésznek, aki abban az évben a társulat szerint a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta. Az idén Szilágyi Csenge A diktátor és a Liliom című előadásokban látott alakítását ismerte el a díjjal a színház társulata.

Szilágyi Csenge 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Novák Eszter és Selmeczi György osztályában, majd a Centrál Színház tagja lett. A Vígszínházhoz 2015-ben szerződött, 2016-ban Junior Prima Díjjal tüntették ki, 2017-ben pedig elnyerte a Varsányi Irén-emlékgyűrűt.

A kitüntetést Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója adta át a díjazottnak a Pál utcai fiúk december 30-i előadása után.

 

színházFókuszbandíjakVígszínház