Fókuszban

Decembertől igényelhető az energetikai felújításokra szánt támogatás

2016.11.17

A mostani 120 milliárdos keret bővíthető, és csak az első lépés a későbbi programok sorában, melyek a mostanihoz hasonlóan visszatérítendő hitelt nyújtanak a lakóingatlanok felújításához.

„150 méteres mélység fölött lógni megnyugtat és felszabadít”

2016.11.11

Megcsinálták, amit eddig senki: a Föld legmélyebb barlangjáról a világon elsőként készítettek profi képeket és mozgóképeket. Mindezt elképesztő körülmények között, a biztonságos haladásra és a tudományos kutatásra is figyelve. A bohém életet szeretik, ezért kilenc nap földalatti lét után még lenn maradtak, hogy a felkelő nappal egyszerre jöhessenek a felszínre. A 2080 méteres mélységig jutó expedíció 24 éves hősével, ifjabb Adamkó Péterrel a Magyar Barlangi Mentőszolgálat budai irodájában beszélgettünk.

Villámcsődület varázsolt a nagymarosi piacon

2016.11.05

Nyolc település néptáncosai erdélyi és somogyi dallamokkal akcióztak a helyi termékek piacán.

„Nem akarják megkérdezni, én mért fekszem itt a földön?”

2016.10.26

Az idő hidegebbre fordultával minden évben eljön az az időszak, amikor reggelente riasztó számokkal szembesülünk: ekkor derül ki, hány ember fagyott halálra előző éjjel. A fagyhalál országosan legalább 30, de néha akár 50 emberéletet is követel egy-egy télen, ezek legnagyobb részét a fővárosban. A hajléktalanok látványa azonban annyira mindennapossá vált, hogy a médiában közölt számok hallatán is talán csak vállat vonunk, nem a mi problémánk.

Beépített elévülés: szeméthegyeket épít, miért hagyjuk érvényesülni?

2016.10.24

Bár minden technológiai adottság meglenne hozzá, a meghatározó piaci szereplők nem törekednek tartós termékek gyártására. Sőt, a profitorientáltság éppen arra ösztönzi a gyártókat, hogy a lehető leghamarabb cserélni kelljen az elvileg tartós fogyasztási cikkeket.

Ami fontosabb az IQ-nál: érzelmi intelligencia

2016.10.20

Minden döntést meghatároz, a siker alapja - érdemes átgondolni, hogy áll össze az ember érzelmi intelligenciája.

Vegyszermentes, helyi, házhoz jön – Cegléden is bejött!

2016.10.19

Osgyányi Attila előbb CNC gépkezelőként próbálkozott, aztán visszatért szülei foglalkozásához, és gyorsan kitalált egy nyereséges megoldást.

„Aki nem megosztó, az művészileg nem képvisel semmit” - a Drastik Putto frontemberével beszélgettünk

2016.10.16

Eltöltött egy órát a TV2 Akadémia újságíró tanoncaival Mihalik Ábel - az Akadémiának a pestpilis.hu egyik szerkesztője is tagja. Kifaggattuk a céljairól, a zenei pályán megélt kihívásokról és a dalszövegekről is. Elkísérte őt a Drastik Putto menedzsere, Facsády Orsi, aki már egy éve egyengeti útjukat.

Esélyegyenlőségi divatbemutatót tartottak a Duna Palotában

2016.10.09

Az Ability Fashion és a Mozdulj! Közhasznú Egyesület által szervezett programon fogyatékkal élő emberek és hivatásos modellek együtt léptek színpadra.

Legyőzték a halált, mert bármikor készek voltak elviselni azt

2016.10.06

Arra a 13 honvédtábornokra emlékezünk a mai napon, akiket 1849-ben végzett ki Julius Jacob von Haynau. Az osztrák tábornagynak nagy szerepe volt a szabadságharcot követő megtorlásokban és a lakosság megfélemlítésében. Mi az utolsó mondataikkal szeretnénk tisztelegni a tizenhárom aradi vértanú előtt.

Fakó keselyűk bukkantak fel Budatétény lakótelepén

2016.10.04

A fokozottan védett faj felbukkanása kuriózum Magyarországon, főleg egy kétmilliós nagyvárosban, ahol a Piroskának keresztelt vándorsólyom óta nem láttak hasonló jelenséget.

Négy hónapig épült legóból a Lánchíd és a Hősök tere

2016.09.26

Dóczy Balázs alkotása közel 20 ezer kockából jött létre, a legnagyobb kihívást Kossuth Lajos szakálla, Gábriel arkangyal és az oroszlánok jelentették.

Hol van az az álomsziget és hol van az az álomstrand? Megmutatjuk!

2016.09.19

El kellene szökni valahova, jó messze mindentől, teljesen lelassulni, és csak bambulni bele a nagy kékségbe… Efféle gondolatok után találtuk meg az Adria egyik legkedvesebb szigetét, Vist.

Nemes gesztus a baranyai csodafalutól

2016.09.18

A 70 százalékban romák lakta Cserdit tíz évvel ezelőtt bűnözés és nincstelenség sújtotta, ma már ott tart, hogy más településeket tud adományokkal támogatni.

Így néz ki az év legmenőbb irodája

2016.09.13

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre Az Év Irodája ingatlanpiaci és belsőépítészeti verseny. Az indulás alkalmából a tavalyi győztes Profession.hu XII. kerületi irodájában jártunk.

Visszaeshet az irreális fővárosi albérletárakat okozó airbnb

2016.11.17

A megfizethetetlen albérleti díjak már többeket a budapesti munkahelyük feladására késztettek, ám a Balla Ingatlaniroda szerint vége az airbnb felfutásának. Sok befektetőt előre nem látott ráfordítások riasztanak el, a szolgáltatás ráadásul jogilag is támadható.

Szabad élet, józan ész, rövid beszéd! – így támadnak fel a szkíták a pesti belvárosban

2016.11.08

Az ősmúltunk megismerését segítő szkíta kincsek tárlatát egy régész-történész előadásai egészítik ki ezen a hétvégén a pesti AVE Kiállítóházban. A kiállítást enélkül is érdemes megnézni, mi megtettük, lélekemelő élménnyel és elgondolkodtató üzenetekkel gazdagodtunk.

Már vasárnap kinyit Gödöllőn a Karácsonyház

2016.10.29

Minden évben november eleje környékén nyit Gödöllőn az első Karácsonyház, ahol a dekorációs elemeken és kiegészítőkön kívül különleges karácsonyi hangulattal, az aktuális trendeknek megfelelően feldíszített karácsonyfákkal és sokféle ötlettel várják a látogatókat.

Hamarosan beköszönt az ultraolcsó napelemek korszaka

2016.10.25

A perovszkit napelemek gyártási költsége ötöde a manapság alkalmazottaknak, a fejlesztői nagyon közel kerültek a tömeggyártáshoz szükséges paraméterekhez.

Új kilátót kapott a Visegrádi-hegység legszebb panorámája

2016.10.22

Háromemeletes kilátó épült a 639 méteres csúcsra, ahonnan az egész Dunakanyar belátható.

Kétsebességes Európa jöhet - brüsszeli sajtószemináriumon jártunk

2016.10.20

A gazdasági és társadalmi válsághelyzet a külső támadásokkal kombinálva az unióban törésvonalak megjelenéséhez vezetett, s világos, hogy nagy fordulat előtt állunk. Az Európai Parlament képviselői kétnapos szemináriumon tájékoztatták a nemzetközi sajtót a lehetséges kiutakról, megoldási javaslatokról.

Vigyázat, furfangos BKV-csapda a pesti belvárosban!

2016.10.17

Ha valaki estefelé lefáradva vagy picit elgondolkodva indulna a Kossuth térről a 15-ös busszal a Boráros tér felé, kapja össze magát, és ne kövesse a példánkat.

Gyere be egy rövid időre, és távozz újraélesztőként!

2016.10.12

Több, mint 22 ezer embert menthetnénk meg évente, ha tudnánk az újraélesztés alapszabályait. Vasárnap országszerte gyorstanfolyamokat tartanak a helyzet javításáért.

Országossá válhat az óbudai példa: pénzt kap, aki biciklivel jár munkába

2016.10.08

Elkészültek a 32 milliárd forintos kerékpárútfejlesztés tervei. Az óbudai mintát követve országszerte pénzzel támogatnák a biciklis munkába járást.

Tíz perc alatt ötezer forinttal növelhető az ifjú pár havi keresete

2016.10.04

Egyelőre a jogosultak jelentős része nem veszi igénybe az első házasoknak járó adókedvezményt, pedig nem igényel különösebb adminisztrációt.

A Duna felett fut majd Érd különleges kerékpárútja

2016.10.02

Európában egyedülálló új kerékpárút tervéről számolt be az erdmost.hu.

Budapesten építi új kutatás-fejlesztési központját az Ericsson

2016.09.20

Lerakták az Ericsson Magyarország új, 24 ezer négyzetméteres székházának alapkövét kedden Budapesten az Infoparkban.

Okos parkolási rendszert adtak át Szentendrén

2016.09.19

Aszfaltba épített érzékelők és egy okostelefonra telepíthető alkalmazás segítségével kerülhetjük el a hosszas parkolóhely keresést.

Ultramodern épületekkel bővült a CEU budapesti campusa

2016.09.15

Okos épületirányítási rendszer, elsőrangú akusztika, digitális órarendkijelző segíti a diákokat a Közép-európai Egyetem új, fenntarható épületeiben. A máris díjnyertes projektben többek közt 400 fős előadótermet, könyvtárt és tetőteraszt épített a Market és a Strabag konzorciuma.

Lehet-e nyereséges az olimpiarendezés?

2016.09.13

Egy évvel a 2024-es helyszín kiválasztása előtt előtt érdemes átgondolni a barcelonai példát és a magyar kilátásokat. A rendezés elnyerésére és a sikeres budapesti olimpiára egyaránt mutatkozik esély.