Fókuszban

Több mint világcsúcs! - tizedszer indul el az országos felolvasó maraton

2017.02.12

Néhány nappal a rajt előtt már 59 közösség készül szépirodalmi ünnepre, amit Wass Albert és más írók költők műveinek felolvasásával tartanak határokon innen és túl. A tizedik 25 órás maraton jövő pénteken este kezdődik, Pest megyében tizenegy felolvasó kör várja a vendégeket az ingyenes rendezvényeken.

Azonosító chipet ültetett alkalmazottai kezébe egy belga cég

2017.02.10

Nem egy futurisztikus filmből vett jelenet, hanem a valóság, van aki szerint hasznos, más megközelítésben viszont a totális ellenőrzéshez vezethet.

Szabadstrandot kap Dunakeszi

2017.02.04

Az önkormányzat beruházásával csaknem egy kilométeres partrészen jön létre szabadstrand.

Ötezer faültetést eredményezett egy közösségi akció

2017.01.11

Mindannyian hatással vagyunk bolygónk sorsának alakulására, és a helyi szintű megmozdulások is hozhatnak eredményt – ezt üzeni a Világfák kampány.

Biztonságos a jég Csömörön, ingyen tea jár a korcsolyázóknak

2017.01.06

Helyi civilek jóvoltából a hétvégén forró tea és hagymás zsíros kenyér várja a befagyott horgásztóhoz látogatókat.

Hajléktalanná vált, hogy el tudja játszani a hajléktalant

2017.01.01

A Centrál Színház előadása az utcai valóságot viszi a színpadra, és az ott megtapasztalt segítséggel próbál meg erőt adni.

Visszaadja a gyerekeknek az önmagukba vetett hitet - így dolgozik egy Aranyanyu

2016.12.13

Nem a bajnoki cím a fontos, hanem, hogy önmagukhoz képest sikeresek és boldogok legyenek a gyerekek. Ezzel az elvvel neveli tanítványait a korábbi Eb-bronzérmes csepeli ritmikus sportgimnasztika edző, akit Aranyanyuvá választottak.

Mikor éri el ezt Budapest? Egy főváros, ahol már több a bicikli, mint az autó

2016.12.07

Történelmi pillanathoz érkezett Dánia fővárosa, Skandinávia legnépesebb településén most először regisztráltak több kerékpárt, mint autót.

Nélkülük megállna az élet: kampány a fizikai dolgozókért

2016.11.24

Nem kevesebb, mint 102 vállalat csatlakozott az országos Köszönjük Neked! kampányhoz, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a fizikai dolgozók megbecsülésének fontosságára és megköszönjék értékes munkájukat. A kampány záró eseményét a fővárosban, kedden rendezték meg.

Decembertől igényelhető az energetikai felújításokra szánt támogatás

2016.11.17

A mostani 120 milliárdos keret bővíthető, és csak az első lépés a későbbi programok sorában, melyek a mostanihoz hasonlóan visszatérítendő hitelt nyújtanak a lakóingatlanok felújításához.

„150 méteres mélység fölött lógni megnyugtat és felszabadít”

2016.11.11

Megcsinálták, amit eddig senki: a Föld legmélyebb barlangjáról a világon elsőként készítettek profi képeket és mozgóképeket. Mindezt elképesztő körülmények között, a biztonságos haladásra és a tudományos kutatásra is figyelve. A bohém életet szeretik, ezért kilenc nap földalatti lét után még lenn maradtak, hogy a felkelő nappal egyszerre jöhessenek a felszínre. A 2080 méteres mélységig jutó expedíció 24 éves hősével, ifjabb Adamkó Péterrel a Magyar Barlangi Mentőszolgálat budai irodájában beszélgettünk.

Villámcsődület varázsolt a nagymarosi piacon

2016.11.05

Nyolc település néptáncosai erdélyi és somogyi dallamokkal akcióztak a helyi termékek piacán.

„Nem akarják megkérdezni, én mért fekszem itt a földön?”

2016.10.26

Az idő hidegebbre fordultával minden évben eljön az az időszak, amikor reggelente riasztó számokkal szembesülünk: ekkor derül ki, hány ember fagyott halálra előző éjjel. A fagyhalál országosan legalább 30, de néha akár 50 emberéletet is követel egy-egy télen, ezek legnagyobb részét a fővárosban. A hajléktalanok látványa azonban annyira mindennapossá vált, hogy a médiában közölt számok hallatán is talán csak vállat vonunk, nem a mi problémánk.

Beépített elévülés: szeméthegyeket épít, miért hagyjuk érvényesülni?

2016.10.24

Bár minden technológiai adottság meglenne hozzá, a meghatározó piaci szereplők nem törekednek tartós termékek gyártására. Sőt, a profitorientáltság éppen arra ösztönzi a gyártókat, hogy a lehető leghamarabb cserélni kelljen az elvileg tartós fogyasztási cikkeket.

Ami fontosabb az IQ-nál: érzelmi intelligencia

2016.10.20

Minden döntést meghatároz, a siker alapja - érdemes átgondolni, hogy áll össze az ember érzelmi intelligenciája.

Komoly hadüzenet a nyolcórás irodai munkahelyeknek

2017.02.11

Világszerte dinamikusan nő a szabadúszóként dolgozók száma, ezzel együtt egyre inkább teret nyer a függetlenség, a rugalmasság, az otthonról végzett munka és az úgynevezett megosztás alapú gazdaság.

A robotok hozzák el a feltétel nélküli alapjövedelmet Európába?

2017.02.06

Az intelligens robotok terjedése alaposan átírja az uniós jogalkotást, ha elfogadják az Európa Parlament Jogi Bizottságának javaslatait.

Szedd le a gyereket a monitorról! - a tudomány is ezt üzeni

2017.01.12

Egy a témát kutató neurobiológus közérthető, egyben megdöbbentő válaszokat adott arra a kérdésre, hogy miért káros a gyereknek a képernyő és a monitor előtt felnövekednie, mindössze az ujjait használva a világgal való megismerkedésre. Aki még hisz a virtuális nevelésben, most kijózanodik!

Ezért lehet sorsdöntő egy akusztikai beruházás

2017.01.11

A kísérleti céllal akusztikai felújítást kapott kispesti iskolában gyökeres változások álltak be: a diákok nyugodtabbak, fegyelmezettebbek és jobban tudnak gondolkodni órán.

A világ legjobb fotósa ceglédi

2017.01.06

Papp Elek ceglédi fotóművész nevét az Amerikai Fotográfusok Szövetsége által felállított világranglista első helyén olvashatjuk - írja az infocegled.hu

Zöld sportcsarnok épül Rákosmentén

2016.12.29

Több évtizede tervezett, hatmilliárdos beruházás indul a főváros XVII. kerületében. Az új központ a tömeg-, diák és versenysport igényeit is kielégíti, egyúttal vásároknak, kongresszusoknak és koncerteknek is helyt ad.

Bécsben festőként született újjá egy budapesti hajléktalan

2016.12.07

Magyarországon hajléktalanként élt, Bécsben jelentős festőként ismerik el Bakos Tamást, ő azonban továbbra is az utca világából merít ihletet és alapanyagot - derült ki az artportal.hu cikkéből.

Aki 72 évesen hetedszer biciklizett ki az olimpiára

2016.12.06

Kik lehetnek a legkiválóbb értékteremtők és őrzők Pest megyében? A vármegye 357-ik szülinapján érkeztek a válaszok.

Magyar segítséggel jön létre a szenegáli Felszállott a páva

2016.11.20

Angola belsejében még teljes mértékben ősi hagyományai szerint élő népcsoportot talált Érd Afrika-kutatója, mely az összes használati eszközét maga készíti.

Visszaeshet az irreális fővárosi albérletárakat okozó airbnb

2016.11.17

A megfizethetetlen albérleti díjak már többeket a budapesti munkahelyük feladására késztettek, ám a Balla Ingatlaniroda szerint vége az airbnb felfutásának. Sok befektetőt előre nem látott ráfordítások riasztanak el, a szolgáltatás ráadásul jogilag is támadható.

Szabad élet, józan ész, rövid beszéd! – így támadnak fel a szkíták a pesti belvárosban

2016.11.08

Az ősmúltunk megismerését segítő szkíta kincsek tárlatát egy régész-történész előadásai egészítik ki ezen a hétvégén a pesti AVE Kiállítóházban. A kiállítást enélkül is érdemes megnézni, mi megtettük, lélekemelő élménnyel és elgondolkodtató üzenetekkel gazdagodtunk.

Már vasárnap kinyit Gödöllőn a Karácsonyház

2016.10.29

Minden évben november eleje környékén nyit Gödöllőn az első Karácsonyház, ahol a dekorációs elemeken és kiegészítőkön kívül különleges karácsonyi hangulattal, az aktuális trendeknek megfelelően feldíszített karácsonyfákkal és sokféle ötlettel várják a látogatókat.

Hamarosan beköszönt az ultraolcsó napelemek korszaka

2016.10.25

A perovszkit napelemek gyártási költsége ötöde a manapság alkalmazottaknak, a fejlesztői nagyon közel kerültek a tömeggyártáshoz szükséges paraméterekhez.

Új kilátót kapott a Visegrádi-hegység legszebb panorámája

2016.10.22

Háromemeletes kilátó épült a 639 méteres csúcsra, ahonnan az egész Dunakanyar belátható.

Kétsebességes Európa jöhet - brüsszeli sajtószemináriumon jártunk

2016.10.20

A gazdasági és társadalmi válsághelyzet a külső támadásokkal kombinálva az unióban törésvonalak megjelenéséhez vezetett, s világos, hogy nagy fordulat előtt állunk. Az Európai Parlament képviselői kétnapos szemináriumon tájékoztatták a nemzetközi sajtót a lehetséges kiutakról, megoldási javaslatokról.