2024.04.19, Péntek

Négycsillagos hotel nyílt az Erzsébetvárosban

mfor.hu, magyarepitok.hu

2017.02.07. 11:00

Ezúttal egy 101 szobás négycsillagos szálloda jött létre a belvárosban, a szárnyaló szállodaipar két év alatt kétezer szobát hozhat létre Magyarországon.

Hirdetés

Új, 101 szobás szállodát nyitott Budapesten az Eurostars Hotel Company, a spanyol Group Hotusa szállodai divíziója – írja a mfor.hu. Az Exe Danube Budapest Hotel megnyitásával a cég a négycsillagos szegmenst erősíti. Az új szálloda Budapest belvárosában, az Asbóth utcában található, a népszerű bárjairól és éttermeiről ismert 7. kerület szívében, ugyanakkor az üzleti célú látogatók számára is kedvező helyen.

„Budapest nagyon fontos számunkra, mivel idegenforgalma rendkívül dinamikusan bővül. Ha ez a növekedés folytatódik, a két meglévő hotelünk mellett a további beruházások lehetőségét is megvizsgáljuk Magyarországon” – idézte a mfor.hu Amancio López Seijast, a Grupo Hotusa elnökét. A most átadott beruházás már a csoport második szállodája Magyarországon.


Ezután sem csökken a tempó

Az utóbbi időben egymást érik a hazai szállodaberuházásokról szóló hírek, a nyíregyházi szálloda építéséről hétfőn számoltunk be, míg a Hilton budapesti fejlesztéséről egy héttel korábban. Az expanzió mögött a vendégéjszakák számának jelentős növekedése áll: míg 2009-ben 19 millió, addig 2016-ban a rekordot jelentő 27 millió vendégéjszakát regisztráltak Magyarországon. Mindez jelentős szobakihasználtságot, egyúttal kapacitáshiányt eredményezett.

A mfor.hu azt írja, a növekvő számú hosszú hétvégi utazások, valamint a városban megrendezendő sportesemények pörgetik a turizmust. A bejelentett tervek szerint a jelenlegi több mint 19 000 szoba mellé a tervek szerint további 2000 szállodaszoba létesül mintegy 4 000 férőhellyel 2018-ig Budapesten.

Gazdaságszállodaberuházás