2024.04.18, Csütörtök

Megtriplázta vecsési alapterületét az amerikai csomagszállító

mti

2017.03.07. 15:31

A UPS Magyarország több mint ötezer négyzetméteren emelt új logisztikai központot és székházát.

Hirdetés

Átadták a UPS Magyarország beruházását Vecsésen az Airport City logisztikai park területén. Az amerikai csomagszállító cég tavaly nyáron tette közzé, hogy kétmillió dollárból (mintegy 590 millió forintból) logisztikai központot hoz létre a Pest megyei településen.

Jim Kearney, a UPS Magyarország vezetője ismertette, hogy a zöldmezős beruházásban épült létesítmény a korábbi magyarországi csomagszortírozónál háromszor nagyobb, 5200 négyzetméter alapterületen helyezkedik el. A vecsési bázis nemcsak a magyarországi, hanem regionális központként is működik majd, innen irányítják a magyar, a román és a görög operációt.    

A vecsési központban 140-en dolgoznak több műszakban, itt alakították ki a UPS Magyarország székházát, továbbá a cég kiscsomag és teheráru továbbítási üzletágainak irodáit.

A UPS kiscsomag szállítási, ellátásilánc-megoldás, illetve egészségügyi logisztikai szolgáltatásokat nyújt, 430 ezer alkalmazottat foglalkoztat 220 országban. Hazánkban 1989 óta van jelen, hét magyarországi létesítményében több mint 350 munkavállalót foglalkoztat, nyolcvan járműből álló flottával rendelkezik.

GazdaságlogisztikaVecsés