2024.03.29, Péntek

Már a 2020-as kibocsátási előírásoknak is megfelel a Váci Cementgyár

MTI

2018.05.18. 20:40

Két évig tartó, 7 milliárd forintos modernizáció fejeződött be az üzemben.

Hirdetés

Befejeződött a Váci Cementgyár 7 milliárd forintos korszerűsítése. A modernizált üzemet pénteken avatták föl - közölte a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) pénteken. A beruházásnak köszönhetően javul az üzembiztonság és a környéken élők életminősége.

A portalanítást végző filtert korszerűbbre cserélték, így az üzem porkibocsátása a köbméterenkénti 20 milligrammos határérték harmadánál is alacsonyabb. Az új szűrőrendszer üzemzavar vagy áramkimaradás esetén sem engedi a porkibocsátást, emellett a környezetkímélő, ellenőrzött és biztonságos tüzelőanyagok arányát is emelik.

A DDC anyavállalata, a HeidelbergCement Group fenntarthatósági törekvése fogalmazta meg stratégiai irányként többek között az ökológiai lábnyom csökkentését. A 2016 májusában indult korszerűsítés a 2020-as emissziós előírásoknak is megfelelő cementgyártást tesz lehetővé.

A Duna-Dráva Cement Kft. 50-50 százalékos tulajdonosa két németországi székhelyű építőanyag-ipari társaság, a HeidelbergCement AG és a SCHWENK Zement KG. A DDC cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton-adalékanyag termékeket állít elő, cementtermékei 2015 óta viselik a Magyar és a Hazai Termék védjegyeket.

VácGazdaságkörnyezetvédelemüzemfejlesztés