2024.04.18, Csütörtök

A város minden lakóját érintő fejlesztések következnek Budakeszin

hirmondo.budakeszi.hu

2016.08.11. 14:29

Négy sportparkra pályáznak, nagyobb iskolát szeretnének, fokozatosan megújul a városközpont és az orvosi rendelő is.

Hirdetés

A városközpont rendezése

A kivitelező Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. már hozzálátott a Művelődési Központ környezetének rendbe tételéhez. Első lépésben a romos épületek bontása történik meg, és egy kulturált közösségi tér jön létre a helyükön. A komolyabb fejlesztésekre hatástanulmányok elvégzése után kerülhet sor. Tárgyalások során felmerült például a régi tüdőgondozó épületének megtartása, jelenleg azt vizsgálják, miképpen lehetne a közösség számára legcélszerűbben hasznosítani az épületet.

 

Fejlesztések a város lakóinak egészségéért

Budakeszi négy kültéri sportpark, illetve egy rekortán futópálya megépítésére is bead pályázatot. A Városháza melletti orvosi rendelő fejlesztése kapcsán felmerült egy új rendelő építésének ötlete a Művelődési Központ mellett, de a régi épület megtartása és korszerűsítése is életképes lehetőség. Most azt vizsgálják, miként oldható meg, hogy a rendelő jelenlegi épületére újabb szint kerüljön a felújítás és energetikai korszerűsítése mellett.

 

Oktatási- és kulturális beruházások

A település önkormányzata az eredetileg tervezett 11 tantermes iskola helyett 16 tantermes intézményt szeretne építeni, ennek érdekében levélben fordult a kabinethez.
Október elejére fejeződhet be Mezei Mária emlékházának renoválása. Nagyjából tízmillió forintot áldoz a település a ház állagának megóvására és a kert rendbetételére, hogy a színművésznő emlékét méltósággal megőrizze.

 

Elszállítják a hordalékot

Az önkormányzat évekkel ezelőtti rendelete szerint minden lakó köteles rendben tartani a portája előtti közterületen túl a csapadékvíz árkot. A város ebben úgy segíti a lakosokat, hogy az árokból összegyűjtött hordalékot bejelentésre ingyenesen elszállítja.

 

Augusztus 21-e a családoké lesz

A Farkashegyi repülőtéren ekkor rendezik meg a Családi Napot. A résztvevők a reggel 8 és este 10 óra között fél óránként közlekedő ingyenes buszjárattal is eljöhetnek. A csapatok idén is összemérhetik tudásukat a hagyományos főzőversenyen, a gyermekeket az önkormányzat sátrában ingyenes arcfestés várja, a kicsik pedig játékos akadálypályán is kipróbálhatják magukat.

BudakesziHelyiépületfelújításúj iskolaépületsportberuházásokháziorvosi rendelő