2024.03.28, Csütörtök

Büszkeségpontot kap Nagykőrös

pestpilis.hu

2016.10.14. 13:54

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából kiírt pályázaton 2 millió forintot nyert el a település egy emlékhely kialakítására, amely a Hősök terén áll majd.

Hirdetés

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány az 1956-os Emlékbizottság megbízásából pályázatot hirdetett a 60. évforduló alkalmából a kormány által szervezett rendezvénysorozat keretében. A pályázat az antikommunista forradalmat és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító úgynevezett Büszkeségpontok kialakításáról szól.

Nagykőrös önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy hozzájáruljon a társadalmi emlékezet ébren tartásához, valamint a közös értékeken, múlton és kultúrán alapuló magyar közösségi identitás erősítéséhez. A képviselő-testület április 28-i ülésén ezért egyhangúan támogatta dr. Czira Szabolcs polgármester előterjesztését, mely alapján indultak a pályázaton.

Az Emlékbizottság most elbírálta és támogatandónak ítélte az önkormányzat pályázatát, és a település Büszkeségpontjának megvalósításhoz 2 millió forint támogatást juttat. A Büszkeségpont a Hősök terén, a Barta Margit Emlékhely környezetében kerül kialakításra, s az átadásra október 23-án, 11 órakor kerül sor.

Helyi1956Nagykőrösemlékhely