2024.03.29, Péntek

Kétszáz méter magas fényoszloppal kampányol a távhő mellett a Főtáv

hirado.hu

2016.10.22. 19:50

A főváros legmagasabb építménye nemzeti színekbe borulva ünnepli a szabadságharcot.

Hirdetés

Nemzeti színekbe borult a főváros legmagasabb építménye, a Főtáv Zrt. 203 méter magas Kunigunda úti kéménye. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójának alkalmából három napon át, péntektől vasárnapig díszkivilágítással festik meg az építményt. A vállalat a közleménye szerint az ünneplés mellett szeretné felhívni a figyelmet a távfűtés előnyeire. Így például arra, hogy a távfűtés alkalmazása élhetőbb városi környezetet, a fűtési idényben is tisztább levegőt és biztonságosabb otthonokat eredményez.


Párizs, Isztambul, Oslo és London is ezt az utat járja

A cég szerint a mindennapokban is érzékelhető javulást hozna Budapest életében, ha az összes fővárosi lakást és középületet a távhőrendszerre kapcsolnának. Minden 10-10 ezer, gáz- vagy fafűtésről távhőre váltó háztartás és közület évi mintegy 47 tonnával csökkentené a fűtési eredetű károsanyag-kibocsátást.

Írtak arról is, hogy a modern nagyvárosokban egyre inkább a távhő határozza meg a környezetbarát jövőt: Párizsban a geotermia, Oslóban a fjordok hőenergiája, Londonban a metróhálózat állandó hőmérsékletű levegője, Törökországban a pisztáciahéj, máshol pedig a szennyvíz felhasználásával fejlesztik az olcsó, megbízható és a városi életminőséget javító technológiát.

Helyi1956