2024.03.28, Csütörtök

Az Erzsébet híd pilléreinek szürkesége már a múlté

MTI, welovebudapest.com

2016.10.11. 12:33

A Színes Város Budapest Fesztivál keretében ezúttal az Erzsébet híd budai pilléreit festette ki Bakos Zsuzsi és Pusztai Balázs. A fiatal művészek hat napon át készítették a város és víz tematikájú alkotásaikat a hídlábakra - közölték a fesztivál szervezői.

Hirdetés

Bakos Zsuzsi Yin-Yang City című festményén, a játékos figurák találkozásában a legfontosabb üzenet a kapcsolódás, az összetartozás, egymás kiegészítése. Ezek a művész szerint éppúgy jellemzik Buda és Pest kapcsolatát, mint az emberek társas viszonyát.

Pusztai Balázs munkáiban gyakran jelennek meg szimbólumként az állatok, de az ember is fontos visszatérő elem grafikáiban. A hídlábra elkészített „Földön, vízen, levegőben” nevű alkotása két kezet ábrázol, az egyik egy halat, a másik egy madarat tart. Az alkotó ezzel a budapesti élet sokszínűségét, összetettségét és egyben tagoltságát kívánja szimbolizálni.

 

Földön, vízen, levegőben - fotó: welovebudapest.com

 

Még több kép az Erzsébet hídra készült rajzokról a We Love Budapest oldalán található.

Az egy hónapon át tartó, budapesti városszínesítő fesztivál keretében eddig került már falfestmény a Semmelweis Orvostudományi Egyetem parkolójának, valamint a Sas utca és az Arany János utca kereszteződésében lévő parkoló falára, továbbá a Nagydiófa utca egyik tűzfalára is.

 

Tűzfal a Nagydiófa utcában - fotó: socfest.hu

 

HelyiBudapestfesztiválstreet art