2024.04.20, Szombat

Először nyílik korcsolyapálya Kistarcsán

kistarcsa.asp.lgov.hu

2016.11.02. 15:32

December 2-től január 31-ig a Kistarcsai Művelődési Ház, azaz a Csigaház előtti területen állítanak fel egy több mint kétszáz négyzetméteres korcsolyapályát, ahol a helyi lakosok kedvezményes áron csúszkálhatnak.

Hirdetés

A koripálya ötletgazdája Juhász István alpolgármester, aki tavaly egy budapesti, adventi élménye után gondolkozott el azon, hogy műanyag jégpályát csak a fővárosban, csak a legnagyobb karácsonyi vásár idején lehet-e használni, vagy ez elhozható egy fejlődő kisvárosba is.

Szerencsére elhozható, s még a nyáron szerződést kötöttek a megvalósítás érdekében. Így idén először Kistarcsán is lesz egy 10,3 x 20,5 méteres, azaz 211 négyzetméteres jégpálya. Hozzá 50 pár, 500 forintért bérelhető Rocca korcsolyát is biztosítanak, s korcsolyaélezésre is lesz lehetőség. A pályát fa palánkkal határolják le, és mellette büfé is működik majd.

Mivel a pálya anyaga szintetikus, tehát nem valódi jégből van, növényi glicerinből és vízből álló síkosítóval kell naponta egyszer permetezni. A fokozott igénybevétel – szemben a hagyományos korcsolyapályával – csak növeli a korcsolyázás sebességét. Bármilyen hagyományos vagy hokikorcsolyával használható.

Kistarcsai lakosok kedvezményesen korcsolyázhatnak rajta (300 forint/óra), délelőttönként pedig az iskolások és óvodások tanári, óvónői felügyelet mellett ingyenesen használhatják (ilyenkor csak őket engedik be). Nem kistarcsaiak számára a korcsolyázás díja 800 forint óránként.

HelyisportkorcsolyaKistarcsa