2024.04.16, Kedd

Megjelent a Cegléd történetéről készült kalandregény

historycum.hu, ctv.hu

2016.11.06. 13:57

November 5-én megtartották az Izzik a parázs című történelmi regény bemutatóját. A szerző dr. Kapa Mátyás egyetemi oktató, s a regény megszületésében a Ceglédi Városfejlesztési Kft. is aktív segítséget nyújtott.

Hirdetés

„Az Egri csillagokat mindenki ismeri, mindenki összeköti szereplőit a várossal. Miért nincs több magyar településnek is ilyen regénye? Így fogalmazódott meg a gondolat, hogy írjunk közösen történelmet, írjunk egy történelmi regényt Ceglédről” – mondja Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője. A ceglédiek maguk is részt vettek az alkotás folyamatában, javasolhattak szereplőket, történéseket, ezáltal őseiket is beleírhatták a regénybe.

kép: historycum.hu

A romantikus történelmi kalandregény, mely a Historycum Könyvkiadó gondozásában jelent meg, a 19. századi Magyarországra kalauzolja el az olvasót. Dicső kor, sok izgalommal és megannyi kérdéssel. Ki és miért gyújtja fel Cegléd városát? Mire juthat egy árván maradt fiú ezekben az években? Megtalálhatja-e a boldogulását a becsületes, dolgos magyar ember egy forrongó világban? Hogyan lesz a forradalomból szabadságharc, kik és miért ragadnak fegyvert a magyar haza védelmében? Meg lehet-e törni a szabadság eszméjében hívőket száműzetéssel, várfogsággal?

A reformkortól a forradalmon, az önkényuralmon és a kiegyezésen át a boldog békeidők kezdetéig ívelő regényben Cegléd történetét, és az ott élő emberek kalanddal, küzdelmekkel, romantikával, bánattal és örömmel fűszerezett hétköznapjait követhetjük nyomon.

CeglédHelyiCeglédi Városfejlesztési Kftkönyv