2024.03.28, Csütörtök
25. születésnapját ünnepelte a gödöllői Cavaletta kórus
Facebook

25. születésnapját ünnepelte a gödöllői Cavaletta kórus

Facebook

2016.12.20. 08:15

Nagyszabású koncerttel tette emlékezetessé fennállásának 25. évfordulóját a Cavaletta Női Kar. A hangversenyen, amely egyben a „Gödöllő 50 – A megújuló értékek városa” című kulturális tematikus év zárórendezvénye volt - többségében az adventhez és a közelgő karácsonyhoz kapcsolódó művek hangzottak el.

Hirdetés

25 évvel ezelőtt, 1991-ben alakult meg a Gödöllő kulturális életében jelentős szerepet betöltő Cavaletta Női Kar Márton-Danku István tanár úr volt zenei tagozatos növendékeiből. A december 17-én a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában tartott születésnapi koncerten visszatértek a kórusba azok a nagyszerű zenészek, akik rövidebb-hosszabb ideig meghatározó tagjai voltak, és most szólistaként is hallhatta őket a közönség.

A koncert második részében a kórus régi álma valósult meg: vendégként színpadra lépett a női karral a Pechan Kornél vezette Gödöllői Városi Vegyeskar is. A másik nagy szeretettel hívott vendég a Hans Peter Pairott által vezetett Müncheni Városi Ének- és Zeneiskola Szimfonikus Zenekara volt, amely már második alkalommal látogatott Gödöllőre.

A 25 éves Cavaletta Női Kart Gémesi György polgármester köszöntötte, a hangverseny végén pedig Márton-Danku István, a kórus vezetője mondott köszönetet azoknak, akik az elmúlt negyed évszázad során rengeteg áldozatot vállalva segítették munkájukat.

A koncerten közreműködött: Benedek Krisztina (népdal), Bréda Zsófia (hegedű), Dráfi Zsuzsanna (szoprán), Herczenik Anna (szoprán), Kneusel-Herdliczka Klára (alt), Lázár Bíborka (hegedű), Sándor-Kis Anita (szoprán), Tápai Dóra (alt), Reményi Anna (szoprán), Ferenczy Beáta és Soós Gabriella (zongora), valamint a Líd leánykar és a Líd kamarazenekar.

GödöllőHelyikoncertGödöllői Királyi Kastély