2024.03.28, Csütörtök

Hullámmedencével és új csúszdákkal bővül a ceglédi fürdő

ctv.hu

2017.01.10. 14:52

Jövő héten indulhat a Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő új, 202 négyzetméteres hullámmedencéjének építése. A tervek szerint májusra próbaüzembe állítják a különleges újítást.

Hirdetés

A tavaly nyárra létrejött tervekben a főépület bővítése, gyerekmedence, szociális blokk, és két új medence építése szerepel, köztük az a hullám medence, amiről hétfőn tartottak egyeztetést a szakemberek.

Tótin Lóránt, a Ceglédi Termálfürdő Kft. ügyvezetője elmondta, hogy szerződés szerint május végére el kell készülnie a kör alakú medencének, amely 202 négyzetméter vízfelületű és 17 méter átmérőjű lesz. A vízmélység a szélén 110cm, befelé haladva pedig 140cm-ig mélyül. A hullámokat egy speciális labda generálja majd.

Az országban eddig összesen csak négy helyen találkozhattak a fürdővendégek ilyen medencével. A remények szerint nem csak a fürdő, hanem a csúszdapark is bővülni fog: a meglévő 9,5 méter magas állványt 16,5 méteresre magasítanák, melyre középtávon két csúszdát szeretnének építeni. A szezonra ez is elkészülhet – tette hozzá Tótin Lóránt.

CeglédHelyifürdőúszás