2024.04.23, Kedd

Járási székhelyhez méltó sportcsarnokot kap Gyál

gyal.hu

2017.01.05. 12:34

A 800 millió forintos kormánytámogatásból létrejövő csarnok a testnevelés órák mellett többek között kézi- és kosárlabda meccsek, valamint nagyszabású rendezvények megtartására is alkalmas lesz.

Hirdetés

A kormány december 22-én döntött a gyáli sportcsarnok megépítésének támogatásáról, melynek értelmében a várost 800 millió forinttal segíti a csarnok megépítésében. Gyál járási székhelyként hivatali és kiskereskedelmi központja a térségnek, ám ehhez képest a sport- és rendezvény-infrastruktúrája lemaradásban volt, ezt pótolja most a fejlesztés.

A gyáli sportpálya területén felépülő sportcsarnok 3818m2 területű, több mint 500 fő befogadására alkalmas, és a testnevelés órák mellett más sportágak, országos és nemzetközi rendezvények helyszínéül is szolgálhat. Nagyszabású börzéknek, expónak, városi és civil kezdeményezéseknek adhat helyet, valamint a helyi sportegyesületek is élvezhetik majd az új létesítményt. A kézilabda, az asztali tenisz, a mazsorett bemutatók is otthonra találhatnak, s a kispályás foci, a kosárlabda, az atlétika és egyéb sportágak számára is alkalmas lesz a csarnok.

A fix és mobil lelátóval rendelkező sportcsarnokban hét darab sportolói öltöző, szauna, két-két bírói és két-két edzői öltöző, fitness terem, edzőtermek, hozzájuk kapcsolódó szertárak kapnak helyet. A tervek között szerepel egy 22 szobás szálloda, egy étterem és egy főzőkonyha építése is, melyhez egyelőre magánbefektetőt keres az önkormányzat. A létesítmény terveit az Ybl Tervező Kft. készítette el. A közbeszerzési eljárás hamarosan indul, várhatóan 2017 első félévében kezdődhetnek meg a munkálatok.

Galéria

HelyisportcsarnokGyál