2024.04.20, Szombat

Szilágy Áronnal találkozhatunk Szentendrén

Szentendre Barátai Egyesület

2017.01.03. 13:03

Szerdán a kétszeres olimpiai bajnok kardvívóval és Fürjes Balázzsal, a magyar olimpiai pályázat elnökével nyilvánosan beszélget Török Olivér, az M4 Sport riportere.

Hirdetés

A Szentendre Barátai Egyesület „Sikeres magyarok” című beszélgetéssorozatában sikeres helyi és országos kezdeményezéseket, ismert közéleti személyiségeket mutat be.

Szeptemberben eldől, melyik pályázó világváros nyeri a 2024-es Olimpiai Játékok rendezési jogát. Hogyan és mit nyer Budapest az olimpiai pályázattal? Ezt a kérdést járja körbe az Egyesület legújabb, január 4-re szervezett beszélgetése, ahol vendégük lesz:

  • Fürjes Balázs, kormánybiztos, a Budapest 2024 olimpiai pályázat elnöke

és

  • Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó.

A beszélgetést Török Olivér, az M4 Sport riportere vezeti. A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A 18 órakor kezdődő program helyszíne az Offline Center (2000 Szentendre, Ady Endre u. 6.).

A kiemelt beruházások kormánybiztosaként Fürjes Balázs az egyik élharcosa a főváros fejlesztésének és a kulturális örökségek helyreállításának. Olyan, az egész város arculatán nyomot hagyó projektek irányításáért felelt, mint a Papp László Aréna, a Groupama Aréna (a Ferencváros új stadionja), a Ludovika Egyetemi Központ, a Sorsok Háza, valamint az Akvárium közösségi központ átalakítása. 2015 augusztusa óta irányítja a Budapest 2024 Olimpiai Pályázat előkészítését és lebonyolítását. Elnöke a „Szeretem Budapestet Mozgalom” elnevezésű szervezetnek, amelyet közismert budapesti lokálpatrióták alapítottak 2004-ben.

Szilágyi Áron a Vasas SC versenyzője. 2016. augusztus 10-én a Rio de Janeiróban rendezett 2016. évi nyári olimpiai játékokon kard egyéniben a döntőben Daryl Homer elleni asszójában (15:8) megvédte olimpiai bajnoki címét, ezzel megszerezve a második olimpiai aranyérmét. Így 1948 óta az első magyar sportoló, aki olimpiai zászlóvivőként olimpiai aranyat nyert, illetve Fuchs Jenő (1908, 1912) és Kárpáti Rudolf (1956, 1960) után a harmadik magyar kardvívó, aki megvédte olimpiai bajnoki címét.

SzentendreHelyi2024-es olimpia