2024.04.25, Csütörtök

Több ezer speciális hőtakarót kapnak a rászorulók egy jótékonysági akcióban

magnetbank.hu

2017.01.13. 11:20

A MagNet Bank fiókjaiban várják azokat az önkénteseket, akik vállalják, hogy elviszik a hajléktalanoknak az ingyenes hőtakarót. Az izolációs fóliából készült eszköz megőrzi a testhő 80-90 százalékát.

Hirdetés

Az utcára szorult embereket segítő akciót indított a MagNet Bank. Az AdjMeleget! Program keretében immár negyedszerre keresi gazdáját 4500 darab izolációs fóliából készült takaró a MagNet bankfiókokban, amelyet bárki szabadon elvihet és odaadhat az arra rászorulóknak. Az ingyenes hőtakarók a testhő akár 80-90 százalékát is megőrzik, így segítve a harcot az akár végzetesnek bizonyuló kihűléssel szemben.

A bank honlapja azt írja, a hőtakarók a nagy érdeklődésnek és lakossági összefogásnak köszönhetően ideiglenesen megfogyatkoztak fiókhálózatukban, január második felében azonban újra elérhetőek lesznek.

A bank szerint a kezdeményezésben a közösségépítés és a társadalmi szolidaritás is kiemelt szerepet kap. A megmozdulásban ugyanis a járókelők segítő szándékának köszönhetően jutnak el a fóliák a bankfiókokból a szükséget szenvedőkhöz. „Szeretnénk, ha a programban résztvevők személyes pozitív tapasztalásai még több spontán kezdeményezést szülnének, és tőlünk függetlenül is, egész évben kitartana a karácsonyi időszakra jellemző szolidaritás.” – idézte Molnár Csabát, a MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatóját a honlap. A 2010 óta működő Közösségi Adományozási Program keretében az ügyfelek rendelkezhetnek a MagNet Bank éves nyereségének 10 százalékáról civil szervezetek javára.

HelyihajléktalanMagNet Bank