2024.03.29, Péntek

Hagyományőrző versenyen választják meg az év borát Monoron

monor.hu

2017.02.28. 13:32

Vajon melyik pincészet itala követi az élen a 2016-os győztes Megyeri-Hanti pince borát? Ez dől el az április elején tartandó megmérettetés keretében.

Hirdetés

23. alkalommal kerül megrendezésre Monor és térségének borversenye. Fontos esemény ez a helyi boros közösség életében, hiszen a legmagasabb pontszámot elérő, helyben készült bor lesz Monor város bora 2017-ben. A borverseny április 8-án, szombaton 15 órakor kezdődik a József Attila Gimnáziumban.

Az évek során több szervezet is segítette a Monor Környéki Strázsa Borrendet verseny lebonyolításban, így lesz ez idén is. A kulturált borfogyasztást népszerűsítő egyesület mellett a József Attila Gimnázium, a Monor és Környéke Hegyközség, a KerBor Kft., a Monori Borút Egyesület és a Kövál Zrt. közös szervezésében várják a nevezőket.

A szokásoknak megfelelően fajtánként négy palack, 0,75 literes saját készítésű fehér, rosé vagy vörösbor leadásával lehet indulni a megmérettetésen. A nevezett borból legalább 100 literrel kell rendelkeznie a versenyzőnek. A borversenyt idén is közös vacsora követi.

MonorHelyiborverseny