2024.04.20, Szombat

Duplán hasznosul a megújuló Csepeli Strandfürdőre költött pénz

csepel.info

2017.03.14. 16:41

A csepeli önkormányzat döntése alapján a fürdő több ütemben, összesen 700 millió forintból fog megújulni.

Hirdetés

A hatvanas években épült nyári strandfürdő egyes részei felett az évek során alaposan eljárt az idő. Különösen a műszaki és vendégforgalmi területek rekonstrukciója vált elengedhetetlenné. Az önkormányzat ezért több ütemben, egy összesen 700 millió forintos felújítást tervez. Az elő lépcsőben a gépészeti berendezéseket és a medencéket teszik rendbe mintegy 200 millió forintból.

A felújítás első üteme tartalmazza többek között a központi gépház vízforgató berendezéseinek cseréjét, az úszómedencék, csúszdák megújítását, egy tanmedence építését, emellett újjá varázsolják a fürdő játszóterét és a fitnesz-parkot. A régi, elavult öltőzők helyére ugyanakkor vadonatújakat terveznek, és egy nyári fogadóépületet is szeretnének kiépíteni még az idei évben.

A Csepeli Strandfürdő a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tulajdonában van, az üzemeltetést azonban egy megállapodás értelmében a csepeli önkormányzat végzi, amely bérleti díjat fizet a tulajdonosnak.

A felújítás kapcsán csepeli önkormányzat a tulajdonossal egy olyan megállapodást kötött, hogy az első ütemben a fürdő rekonstrukciójára költött forintokat beszámítják a bérleti díjba, a későbbiekben ráfordított összegeket pedig a bérleti konstrukció lejártával visszakapja az önkormányzat. A visszajáró pénzt a csepeliek érdekében kívánja elkölteni a testület.

HelyiStrandfelújításCsepel