2024.04.19, Péntek

2,3 milliárd forintot költ óvodafejlesztésre Érd

erdmost.hu

2017.04.10. 15:51

Az összegből két új óvodát emelnek, valamint négy további óvodát és egy bölcsődét fel is újítanak. A beruházások zöme még az idei évben lezajlik.

Hirdetés

Az Érd TV Párbeszéd című műsorában Bács István alpolgármester számolt be a már elkezdődött vagy hamarosan kezdődő fejlesztésekről. Elmondta, hogy várhatóan 2,3 milliárd forint jut az idén óvodafejlesztésre, ennek az összegnek egy része már a város rendelkezésére áll, egy másik részéről pedig hónapokon belül döntés születik.

Érd 436 millió forintot költ a Fácán Közi Óvoda újjáépítésére. Ez már a teljes beruházás költsége, tehát nem csak az építést tartalmazza. A tervezés során figyelembe vették a mellette található Batthyány iskola újjáépítését is. Minden csoportszoba 60 négyzetméteresnél nagyobb területű lesz, összesen 20 gyerekkel többet tud majd befogadni az intézmény, mint a korábban a Fácán közben álló épület. Az alapozás már megtörtént, a szinte nulla energiaigényű, akadálymentes óvoda legkésőbb 2018 tavaszára készül el.

Felső-Parkvárosban, a Búvár és a Burkoló utcák mentén épül meg az Erdőszéle Óvoda, mely már jogerős építési engedéllyel rendelkezik, s a kiviteli tervek is csaknem készen vannak. Ide négycsoportos óvodát terveztek, ami bármikor tovább bővíthető, maximum 8 csoportszobáig. Bács István elmondta, hogy az intézmény hiánypótló, mert ebben a városrészben nincs elég közintézmény. Elkészültével tehermentesül majd a Bem téri Szivárvány óvoda is.

A Tárnoki úti Napsugár óvoda 260 millió forintból kap teljes felújítást 8 hónap alatt. Részlegesen akadálymentesítik, 2-2 csoportszobát alakítanak ki a földszinten és az emeleten, valamint tornaszoba és új játszóudvar is lesz.

A Kincses Óvoda és Bölcsőde felújítása 800 millió forintból történik. Ennek egy része már az idén rendelkezésre áll, ezért sor kerülhet a teljes tetőszigetelésre, a külső homlokzat és lábazat szigetelésére, valamint a külső nyílászárók cseréjére. A munka két héten belül kezdődik, az épület teljes felújítása azonban a jövő évre marad. A Tusculanum Óvodán a Kincses Óvodával megegyező munkálatokat végeznek el, 225 millió forintból, mely a KEHOP és a Modern Városok Program forrásaiból érkezik vegyesen.

A Kisfenyves Óvoda szigetelésére és nyílászáróinak cseréjére, valamint a játszóudvar megújítására 100 millió forint jut. Végül az Aradi utcai bölcsődére 30 millió forintot fordít az önkormányzat, mely egy új foglalkoztató helyiség kialakítására és eszközbeszerzésre elegendő.

ÉrdHelyióvodaóvodafejlesztésbölcsőde