2024.03.29, Péntek

A fővárosban főként a XII. kerületben okoz gondot a télies időjárás

MTI

2017.04.19. 12:55

Az FKF is elsősorban a hegyvidéki utakat tisztítja, a rendőrség közlekedési fennakadásokra figyelmeztet a kerületben, néhány BKK járat nem, vagy módosított útvonalon jár.

Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság óvatosságra inti a XII. kerületben közlekedőket. A csúszós utak miatt több gépjármű elakadt az Orbánhegyi úton, az Istenhegyi úton és a Cinege utcában, ezért jelentős a torlódás. Arra kérték a járművezetőket, hogy folyamatosan tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról, és ha tehetik, kerüljék el az érintett útszakaszokat. Emellett arra is figyelmeztettek, hogy óvatosan közlekedjenek, akik a téli gumit már nyárira cserélték a járművükön.

Elakadt autók a havazás miatt járhatatlanná vált Eötvös úton, a Normafa közelében 2017. április 19-én. (fotó: MTI)

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. 14 téli gépe elsősorban a magasabban fekvő, budai fő- és közösségi közlekedési utakon dolgozik, azonban a jelentős torlódások miatt ezek sem tudnak haladni. Példaként említették a XII. kerületből az Istenhegyi út-Költő u.-Eötvös út útvonalat.

Budapesten reggel óta változó halmazállapotú csapadék esik, az FKF ellenőrei már akkor figyelték az utak állapotát. Jelenleg a város több pontján havazik, a budai oldal magasabban fekvő területein meg is marad a hó, amely méréseik szerint 2 centiméteres.

Egy futó bemelegít a behavazott Normafánál 2017. április 19-én. (fotó: MTI)

 

Kidőlt fák is akadályozzák a BKK járatait

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járata késve, módosított vagy rövidített útvonalon közlekedik szerdán. A BKK Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint nem közlekedik a 60-as villamos, mert a Karthauzi utcában fa dőlt a felsővezetékre, és a havazás miatt autóbuszos pótlásra sincs lehetőség.

A Libegő a havazás miatt nem üzemel. Pótlóbusz közlekedik a 77-es troli teljes vonalán, mert a Szugló utcában a Miskolci utcánál egy kidőlt fa elszakította a felsővezetéket.

Egy hóban elakadt autót tolnak a XII. kerületi Béla király úton, 2017. április 19-én. (fotó: MTI)

A 63-as autóbusz a Villám utca és Nagykovácsi, Tisza István tér között nem közlekedik. Szintén nem jár a 22-es, a 22A és a 222-as autóbusz a Kuruclesi út és az Országos Korányi Intézet között.

A 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tértől, illetve a Boráros tértől a Szent Orbán térig közlekedik.

Galéria

HelyiidőjáráshavazásrendőrségHegyvidékBKK