2024.04.18, Csütörtök
A hétvégén a monori uszodában versenyeztek az értelmi fogyatékkal élők
Monor Város Hivatalos Oldala-Facebook

A hétvégén a monori uszodában versenyeztek az értelmi fogyatékkal élők

Monor Város Hivatalos Oldala-Facebook

2017.04.03. 11:17

Az Autizmus Világnapjához, április 2-hoz kapcsolódóan szervezett úszóversenyt a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség. Az egész napos versenyre az ország minden részéből érkeztek főként értelmi fogyatékkal élő résztvevők.

Hirdetés

A világszerte működő Speciális Olimpiai Szövetség célja, hogy egész éven át tartó sportolási és versenyzési lehetőséget nyújtson az értelmi fogyatékkal élők részére, ezzel is segítve integrálódásukat, melyre remek alkalom volt a monori verseny is.

Mosolygós arcokat, önfeledt örömöt és valódi kitartást láthattak az uszodát teljesen megtöltő érdeklődők. A nap végén minden résztvevőt díjaztak a szervezők. A dobogósoknak érmeket, a további helyezetteknek emlékszalagot adott át Darázsi Kálmán, Monor alpolgármestere, Wisinger János, a szervezet tiszteletbeli elnöke, valamint Kajli Zoltán, a Városi Uszoda képviseletében. Az első tavaszi hétvégén így több mint száz résztvevő érezte igazán jól magát Monoron.

A képre kattintva galéria nyílik! (fotó: Monor Város Hivatalos Oldala)

Az Autizmus Világnapja alkalmából 30 településen 63 eseményt tartottak a hétvégén: a fővárosban is megrendezett hagyományos kék séta mellett országszerte voltak családi napok, előadások, sportrendezvények, filmvetítések.

Galéria

MonorHelyiversenyfogyatékkal élők