2024.04.20, Szombat

161 új parkolót kap Budapest egyik fő csomópontja

mti

2017.05.19. 09:00

Megújul a budapesti Örs vezér terén a P+R parkoló, ezzel 2,5-szeresére nő a parkolóhelyek száma.

Hirdetés

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a jövő hétfőn a meglévő parkoló átépítésével elkezdődik a felújítás és a bővítés az Örs vezér téren, ennek köszönhetően a jelenlegi 104-ről 265-re nő a parkolóhelyek száma.

Az új parkolók az Örs vezér tere déli oldalán, a Fehér út mellett található autóbusz-végállomás mögötti meglévő P+R parkolók átépítésével, valamint az attól délre elhelyezkedő kihasználatlan területet beépítésével jönnek létre.

A várakozóhelyen belül, a metróvégállomáshoz a lehető legközelebb elhelyezve a bicikliseknek 40 férőhelyes fedett B+R parkolót is létrehoznak.    


Egy vonaljegy ára lesz a díj

A munkálatok során a parkoló szilárd burkolatot kap, megújul a közvilágítás, valamint a zöldfelületek is, a parkolóállások közé ültetett fáknak köszönhetően.    

A fejlesztési munkálatok jövő hétfőn kezdőnek és várhatóan szeptemberig tartanak, ez idő alatt a parkolót nem lehet igénybe venni. A megújult parkolót 6 és 22 óra között alkalmanként egy vonaljegy áráért, míg éjszaka megkezdett óránként 105 forintért lehet igénybe venni.

Helyiparkolók