2024.04.25, Csütörtök

Nyártól új útvonalon közlekednek a Városliget trolijai

magyarepitok.hu

2017.05.11. 15:40

A ligetben létrejövő új épületek miatt a 74-es, a 75-ös és a 79-es trolibuszt áthelyezik az Ajtósi Dürer sorra és a Dózsa György útra, a 70-es marad a helyén.

Hirdetés

A Liget Budapest projekt építkezései közműátépítést vonnak maguk után, ugyanis bizonyos területeket fel kell szabadítani az új épületek érdekében. A Dózsa György út mellett épülő mélygarázs, Városligeti Színház és Néprajzi Múzeum miatt nemcsak a közműveket, hanem az érintett trolijáratokat is át kell helyeznie a kivitelező Colas Alterrának.

A BKV járatai közül a 74-es, a 75-ös és a 79-es trolibusz útvonala fog megváltozni, a közbeszerzés hirdetménye szerint ezeket áthelyezik az Ajtósi Dürer sorra és a Dózsa György útra. A 600V-os új felsővezeték hálózat összesen 6100 méteren épül ki.A trolik közül csak az Állatkerti körúton és a Zichy Mihály úton közlekedő járat (utóbbi a 70-es troli) marad meg eredeti útvonalán.

2017 őszén már megkezdődik a Városligeti Színház és a Dózsa György úti mélygarázs építése, így addigra a trolik áthelyezésének is meg kell történnie.

A vízgerinc építési munkákat a Vízművek Zrt. nyilatkozata alapján június 30-ig be kell fejezni. Ennek oka, hogy a 2017-es vizes világbajnokság egyik helyszíne a Városligeti műjégpálya, és a rendezvény megkezdésétől az események lezárásáig útépítési munka nem végezhető a környéken.

Liget Budapest ProjektHelyiközlekedésVárosligetcsatornaépítésColas Alterra Zrt.