2024.04.18, Csütörtök

Cegléden átadott nagyberuházás erősíti Pest megye autóiparát

cegled.hu, pestpilis.hu

2017.05.23. 13:12

Közel húszezer négyzetméteres gyártócsarnokot avatott az Ecseri Kft., melyet 6 milliárd forintos kormánytámogatásból épített fel egy év alatt. A beruházás 250 munkahelyet teremt.

Hirdetés

6,3 milliárd forintos beruházást avatott hétfőn a magyar tulajdonú Ecseri Kft., amely autó-, gép- és elektromos ipari alkatrészeket gyárt, elsősorban exportra. A Cegléden, az Ipartelepi úton létesített 17.800 négyzetméteres üzemcsarnokkal a vállalkozás célja a termelőkapacitás bővítése és új korszerű gépek beszerzése volt. Az üzemcsarnok mellett felépült 3600 négyzetméternyi iroda és szociális helyiség is.

A cég a csarnok megépítéséhez tavaly májusban egyedi kormánydöntés alapján állami támogatást kapott, és a fejlesztésnek köszönhetően 250 fővel bővíti foglalkoztatottjai számát. A korábbi telephelyen korlátozott a termelési kapacitás, az új csarnokot a nyomásos alumínium öntéshez és az öntvények megmunkálásához rendezték be. A korábbi telephelyen maradt a szerszámüzem, és itt kerül kialakításra a prototípus gyártás kapacitása.

A rendezvényen beszédet mondott Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, Ecseri Ferenc ügyvezető igazgató, Földi László országgyűlési képviselő és Takáts László, Cegléd város polgármestere.

Galéria

munkahelyekCeglédHelyiautóiparüzemépítés