2024.04.20, Szombat

Két napra gyermekállammá alakul át Szentendre

onkormanyzat.mti.hu

2017.05.22. 13:33

A gyereknap keretében a Meseügyi és a Lazulásügyi Minisztérium veszi át az irányítást.

Hirdetés

Az évek óta hagyományosan megrendezett városi, Szentendrei Gyereknap ebben az évben nemcsak a kisgyermekek ünnepe lesz, hanem az idősebb korosztály, a kisiskolások, a tinédzserek szórakozási lehetősége is. A május 27–28-i hétvégén tartott fesztiválon mindkét nap 10-től este 8 óráig várják a családokat színvonalas gyerekprogramokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal, a helyi sport és táncegyesületek bemutatóival, gasztronómiai és kézműves kiállítókkal.

A rendezvény keretén belül Szentendre két napra Lurkócia Gyermekállammá alakul át, amit – akárcsak egy igazi országot – minisztériumok irányítanak. A gyerekek nyolc állomáson tehetik próbára ügyességüket, kreativitásukat, leleményességüket: Sport és Ügyességügyi, Állatbarátügyi, Egészségügyi, Kreatívügyi, Meseügyi, Játszóparkügyi, Stratégiai Játékminisztérium és Lazulásügyi Minisztérium.

Belépéskor minden gyermek megkapja Lurkócia Útlevelét, amibe az állomásokon pecsétet gyűjthet. A beküldött vagy leadott útleveleket kisorsolják, és 5 szerencsés útlevél beküldő 2–2 belépőjegyet nyer a „Szentendrei Teátrum és Nyár 2017” gyerekelőadásaira.

A helyszín: Szentendre, Duna-korzó, a Péter-Pál utcától a Lázár cár térig, Nagyszínpad, a Dunaparti Művelődési Ház udvara (Duna-korzó 11/a.) és a Fő tér.

SzentendreHelyigyerekprogram