2024.03.28, Csütörtök

Mégis van piaca Dunakeszinek! – mutatjuk, hogy működik

Dunakeszi Post

2017.05.27. 11:03

A nagycsaládos vásár kinőtte magát, és az egy éve indított kispiac is egyre bővül.

Hirdetés

Bár Dunakeszin és a környékbeli településeken évek óta egyre jelentősebb igény van rá, a 41 ezer lakosú településen egyelőre nem működik piac. Ugyanakkor, bár kevesen tudnak róla, a Pest megyei városban már jó ideje beindult egy hiánypótló megoldás. A Nagycsaládos vásárról, valamint a Kispiacról a Dunakeszi Post számolt be.

A vásárt a Dunakeszi Diófa Nagycsaládos Egyesület hozta létre, a működtetéséről Kovács Zsuzsa adott interjút a lapnak. A főszervező elmondta, a Nagycsaládos vásár havonta egyszer kerül megrendezésre, az egyesület tagjai számára jött létre. A célja az, hogy minőségi zöldséget, gyümölcsöt és húsárut vásárolhassanak közvetlenül a termelőktől, valamint lehetőséget biztosítson a nagycsaládos édesanyák kézműves termékei bemutatására.


Már heti két alkalom és négy helyszín

A havonta rendezett vásár azonban kinőtte magát, az egyre több érdeklődő miatt, ezért egy évvel ezelőtt létrehozták a kispiacot már heti rendszerességgel. Ugyanakkor ez az eszköz is folyamatosan fejlődik, jelenleg hetente két napon, összesen 4 helyszínen tartanak piacot.

  • Dunakeszin pénteken délután 4 órától ötig, szombaton pedig 9.30-tól 10.30-ig a Repülőtér út végén, a repülőtér előtti nagy parkolóban vannak jelen.
  • Dunakeszi Alsón minden pénteken 17.30-18.00 óra között várjuk vásárlóinkat. Dunakeszin kívül fóti és fótligeti rendeléseket is fogadnak.


Főleg megrendeléssel működik

A szervező hangsúlyozta, ez egy speciális piac, alapvetően a termékeket átvenni jönnek a megrendelők. „Néha egy-egy időszaki, szezonális termékből (zöldségből, gyümölcsből) van plusz, ám jellemzően a piacon leginkább a megrendelt termékek átadása történik.”

A megrendelésekhez Facebookon a Kispiac Dunakeszi-Fót csoportot kell keresni. „Itt fel lehet venni velünk a kapcsolatot, valamint, aki csak kíváncsi, az megnézheti az egyre bővülő listánkat, hogy milyen termékek, milyen áron kaphatók” – mondta Kovács Zsuzsa.

„A termékeket jelenleg autókból árusítjuk, de reményeink szerint idővel jobb lesz az infrastruktúra” – fogalmazott Kovács Zsuzsa. Se a piacot se a vásárt nem hirdetik: „Abban hiszünk, ha valami jó, akkor annak a híre szájról szájra terjed. Nem véletlen, hogy immár közel 2000 tagja van a nyitott Facebook csoportunknak.”

Helyiélhető élet