2024.04.20, Szombat

Uszoda épül a volt Észak-Pesti Kórház területén

xvmedia.hu

2017.05.12. 16:13

A hárommedencés létesítményt a XV. kerületiek kedvezményesen vehetik majd igénybe.

Hirdetés

A volt Észak-Pesti Kórház területén építendő uszoda terveinek átdolgozásáról döntött áprilisi ülésén a XV. kerületi képviselő-testület. Dr. Pintér Gábor alpolgármestere az xvmedia.hu-nak elmondta: az Ybl Water Polo Club sportfejlesztési programja alapján tavaly május 31-én fogadták el a képviselők a beruházás tervét, ám már akkor jelezték, hogy az egyesület és az önkormányzat között további egyeztetésekre és képviselő-testületi döntésekre lesz szükség. Alapvetően ezekről döntött most a testület.

Az új tervek alapján az uszodában egy 33×25 méteres versenymedence, egy 25×21 méteres kültéri medence (ami télen sátorral lefedhető) és egy 7×14 méteres tanmedence épül. Későbbi fejlesztés lehet a kültéri gyerekmedencék építése és a beltéri wellnessrész bővítése is. Az uszoda környezetét rendezik: a Pestújhelyi út felőli részen megnyitnák a területet, emellett parkosítanának és parkolókat építenének.

„Kiemelten fontosnak tartom, hogy a sportolás miatt a kerületiek teljes nyitvatartási időben látogathassák az új uszodát. Három alapvető feladatnak is megfelel majd az új létesítmény: egyrészről a vízilabda-egyesület működéséhez szükséges vízfelületet biztosítja, másfelől kiszolgálja a helyi lakosokat, továbbá biztosítja a kerületi iskoláskorúak úszásoktatását. A bevételek tervezésénél úgy számoltunk, hogy a kerületi lakosok lakcímkártya felmutatásával kedvezményesen vehetik igénybe a szolgáltatásokat” – emelte ki dr. Pintér Gábor. Hozzátette, reményeik szerint szeptemberre megszületik a Magyar Vízilabda Szövetség döntése a tao-pénzek odaítéléséről.

HelyiuszodaPestújhely