2024.04.24, Szerda

2019-ig biztosan nem épül meg a gödöllői sportcsarnok

godolloi-hirek.hu

2017.07.24. 14:18

A hiánypótló épület Gödöllő belvárosában épült volna fel, de jelenleg a település nem képes finanszírozni a beruházást.

Hirdetés

Az eredetileg 1,2 milliárdos beruházás helyett kicsivel több, mint 2 milliárdos áron vállalta volna a kivitelező a sportcsarnok felépítését, ezért az önkormányzat nem valósítja meg a projektet - adta hírül a Gödöllői Hírek.

A mostani döntés előzménye, hogy az első közbeszerzést megnyerő cég 1,2 milliárd forintért vállalta a kivitelezést, ám később visszalépett. Ezután új köszbezerzést írtak ki, amin az ajánlattevő a fent leírt 2 miillárdos árat jelölte meg.

Gémesi György polgármester azt is elmondta, hogy a Szabadság tér 20. szám alatti önkormányzati ingatlanra elképzelt létesítmény kivitelezését a 2019-ig tartó önkormányzati választási ciklusban már nem javasolja napirendre venni.

A tervezett sportcsarnok háromszintes (pince, földszint, emelet) építmény, melynek játéktere egy 22x44 méteres pálya, amit különböző sportcélokra terveztek (kosárlabda, röplabda, kézilabda), valamint rendezvények lebonyolításra. A pályához egyik hosszoldalán egy – részben fix, részben mobil kialakítású – 440 fő befogadóképességű lépcsőzetes lelátó csatlakozik. A csarnok 3 részre osztható, a mobil térelválasztó függönyök segítségével, a mobil lelátórésszel pedig változtatható méretű a játéktér. Az építményhez ruhatár, portahelyiség, technikai helyiségek, büfé is tartozik. A pinceszinten a pálya használatát kiszolgáló egységek funkciói sorakoznak: szertárak, öltözők, mosdók, zuhanyzók, látogatói vizesblokkok, orvosi szoba, tanári szoba.

 

GödöllőHelyisportberuházások