2024.03.28, Csütörtök

Új szárnnyal bővül az érdi Marianum iskola

kozbeszerzes.hu, erdmost.hu

2017.08.22. 13:04

A több mint 700 millió forintból felépülő épület gyalogoshíddal kapcsolódik össze a meglévővel, kivitelezését gödöllői cég végzi el.

Hirdetés

A Székesfehérvári Egyházmegye beruházásában teljesen új épülettel bővül az érdi Marianum Német Nemzetiségű Nyelvoktató Általános Iskola. A kivitelezésre kiírt közbeszerzést a gödöllői Épkomplex Kft. nyerte nettó 764,8 millió forintos ajánlatával.

Az Edit utcában felépítendő 1600 négyzetméteres új szárnyban négy tanterem, ebédlő, tálalókonyha, tornaterem, öltözők, mosdók, orvosi szoba és szertárak kapnak helyet, mellette pedig sportudvart és parkolót alakítanak ki. Az épület akadálymentesített lesz, így lift is kerül bele, valamint biztosítják a régi és az új épület közötti átjárást egy, az utca felett átívelő zárt gyalogoshíddal.

Az Érd FM műsorában Takácsné Tóth Noémi igazgató korábban elmondta: az új épületszárnyra a tanulólétszám emelkedése miatt van szükség, minden évben jelentős a túljelentkezés, s azt tervezik, hogy az évtized végére gimnáziumi tagozattal is bővül az intézmény.

ÉrdHelyiúj iskolaépület