2024.04.23, Kedd

Bitófával fenyegették a nagykőrösi fideszeseket

pestisracok.hu

2017.09.28. 07:16

Zaklatás gyanújával indított nyomozást a rendőrség a Jobbik által támogatott nagykőrösi polgármesterjelölt internetes ámokfutása miatt – értesült a PestiSrácok.hu.

Hirdetés

Mint arról a Pestisracok.hu korábban beszámolt, Ábrahám Edit néhány napja akasztással fenyegette meg a város fideszes polgármesterét és párttársait. Ábrahám Edit testvére egyébként az övéhez hasonló, „irodalmi” stílusban szokott gyalázkodni az interneten.

Akasztással fenyegetett meg fideszes politikusokat a Jobbik által támogatott nagykőrösi polgármesterjelölt az interneten – írta meg a PestiSrácok.hu néhány napja. A cikkből kiderült: Ábrahám Edit két héttel ezelőtti bejegyzésében nyomatékosította, hogy a város fideszes polgármestere, Czira Szabolcs és párttársai a bitófán fognak lógni. Később ugyan a bitófa szót törölte bejegyzéséből, ám ezt leszámítva ugyanaz maradt az üzenet végkicsengése: a kormánypártiak föl lesznek akasztva.

„A végén ti fogtok lógni… A bitófán!!!!” – írta a Jobbikhoz közel álló politikus

A történet előzménye, hogy Ábrahám Edit 2014-ben a Jobb Nagykőrösért Egyesület polgármester-jelöltjeként indult a nagykőrösi önkormányzati választáson, ráadásul a Jobbik támogatásával. Tehát úgymond civil jelölt volt, de hátulról protezsálta őt Vona Gábor pártja. A nőt végül nem választották meg polgármesternek, ám a nagykőrösi képviselőtestületbe bekerült, és önkormányzati képviselő volt – egészen néhány nappal ezelőttig, amikor is lemondott. Döntését azzal magyarázta, hogy az önkormányzat nem alkalmas a nagykőrösiek érdekeinek képviseletére. Helyét a Jobb Nagykőrösért Egyesület színeiben Zágráb Nándor volt jobbikos politikus foglalja majd el. Ennek nyomán kikerült az internetre egy fotómontázs, amelyen Ábrahám Tibor és Zágráb Nándor látható, marionettbábuként. Na, ekkor szakadt el a cérna Ábrahám Editnél, és ekkor fenyegette meg akasztással fideszes politikai ellenfeleit. A fenyegetőzés nyomán a polgármesteri kabinet egyik tagja feljelentést tett a rendőrségen. Ennek kapcsán fordultunk a rendőrséghez, és arról érdeklődtünk, elrendeltek-e nyomozást.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság zaklatás vétségének gyanújával rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, amelynek lefolytatására a Ceglédi Rendőrkapitányságot jelölte ki

– tájékoztatta portálunkat a megyei rendőr-főkapitányság.

ILYEN A NAGYKŐRÖSI „CIVIL” TEMPÓ…

Csak úgy zárójelben: Ábrahám Edit apja, Ábrahám Tibor 1990 és 1998 között az SZDSZ országgyűlési képviselője volt, jelenleg a Jobb Nagykőrösért Egyesület elnöke. Ábrahám Edit testvérét pedig szintén Ábrahám Tibornak hívják, és neki hasonlóan cizellált, irodalmi a stílusa, mint testvérének. A bitófás ügyben a helyi újságban megjelent híradáshoz például az alábbi hozzászólást fűzte, a cikk szerzőjének címezve, ezzel a helyesírással:

Bajczár egy taho liba! Akinek a kinézete már hányigert vált ki sokunkból! Azt sem tudja ki volt az apja mert egy zabi gyerek aki becsuszott! Ez koszos bértollnok pofázik! több … fogott mint kilincset! Miről beszél ez féreg???