2024.03.19, Kedd

Öt futballpálya méretű raktár épült Dunaharasztiban

MTI

2017.09.13. 14:19

A Coca-Cola 2 milliárd forintos beruházásban a hazai legnagyobb élelmiszeripari raktárcsarnok jött létre.

Hirdetés

Kétmilliárd forintos beruházással 6500 négyzetméteres raktárat épített fel dunaharaszti központjában a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. A 12 méter magas épületben 12 ezer raklapon összesen 8,4 millió liter termék fér el. Az összességében több mint öt futballpálya méretű létesítmény 30 ezernél több kereskedelmi egységet szolgál ki.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás szerdai átadásán, a cég telephelyén elmondta: az új raktárral a Coca-Cola HBC dunaharaszti élelmiszeripari raktárbázisa lett Magyarországon a legnagyobb. A cég 25 európai országba exportálja a Magyarországon gyártott termékeit.

Szijjártó Péter (j) és Minas Agelidis ügyvezető igazgató a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. üzemében tartott sajtótájékoztatón (fotó: MTI)

A Coca-Cola HBC Magyarország 2012-ben elsőként kötött stratégiai megállapodást a kormánnyal. Azóta a cég mintegy 15 milliárd forint beruházást hozott Magyarországra, árbevétele 87,5 milliárdról 106 milliárd forintra, az általa befizetett adó pedig 17,7 milliárdról 25 milliárdra nőtt.

HelyiDunaharasztiélelmiszeriparcsarnoképítés