2024.04.19, Péntek

Több mint 400 embert várnak a budaörsi félmaratonra

pestpilis.hu

2017.09.29. 15:36

Az idei versenyen még egy valódi olimpikon csapat is indul, de edzettségi szinttől és korosztálytól függetlenül mindenkit szeretettel várnak a családias hangulatú rendezvényre.

Hirdetés

Október 1-jén negyedszer rendezik meg az ország egyik legfiatalabb hosszútávú futóversenyét, a Bridgestone Budaörs Félmaratont. A vállalkozó kedvű versenyzők három távon is bizonyíthatnak majd: az egyéni Félmaratonon 21 km-t kell lefutni, csapatversenyben 3x7km vagy 1x14km+1x7km-es kihívásnak kell eleget tenniük a résztvevőknek, míg a legfiatalabbaknak 2 kilométert kell teljesíteni.

A rendezvényre a rendszeresen futókat is várják, és azokat is, akiknek inkább a volán mögött, vagy az irodában telik a napjuk, hiszen emiatt a magyar lakosság mintegy 50%-a napi szinten akár több mint 10 órát is ülve tölt. Ez a hétvége azoknak is mozgáslehetőséget kínál, akik kevésbé aktív életmódot élnek.

Az idei esemény érdekessége, hogy egy valódi olimpikon csapat is indul: Pulai Imre, Kótai Mihály és Vozár Attila együttesen vágnak neki a távnak. „Nagy örömmel és izgalommal veszünk részt a Bridgestone Budaörs Félmaratonon” – mondta a csapat nevében Vozár Attila, Európa-bajnok futó. „A nevezésünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a rendszeres mozgásnak milyen komoly szerepe van az egészségünk megőrzésében, emellett az is fontos, hogy a sport kellemes kikapcsolódás, ellazít és nagyon jó közösségépítő ereje van.”

A leggyorsabb futókat értékes nyereményekkel jutalmazzák a szervezők: a férfi és női első egy-egy 50.000 forint értékű ajándékcsomagot nyer, a második és harmadik helyezettek pedig egy-egy Bridgestone ajándékcsomagnak örülhetnek. Az eseményen a legjobban teljesítő csapatokat is jutalmazzák majd.

BudaörsSportfutóverseny

Ajánljuk még