2024.04.20, Szombat

Zöld utat kapott Érd új sportközpontja

erdmost.hu, magyarepitok.hu

2017.10.10. 15:39

A régi sporttelep új lelátót nyer, és számos sportág űzésére alkalmassá válik.

Hirdetés

Együttműködési megállapodás született az új érdi sportkomplexum építéséről – adta hírül az erdioldal.hu. A városvezetés és a Nemzeti Sportközpontok a budapesti Polgárok Házában írta alá a megegyezést.

Az Érdi VSE otthonának adó új sporttelep állami beruházásból valósul meg másfél éven belül. „A sportkomplexum jogerős kiviteli engedéllyel rendelkezik, az építkezés a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhet meg” – idézte Bács István alpolgármestert a lap. „Bízom benne, hogy még az idén át tudjuk adni a munkaterületet. Az épület átadásának határideje 2018. december 31.”


Fallabda, tenisz és street workout is lesz a választékban

T. Mészáros András polgármester úgy nyilatkozott, minden korosztály által használható területet kívánnak létrehozni az Ercsi úton, ami ugyanakkor a város focicsapatának is otthont ad majd. A jelenlegi élőfüves pálya helyén egy új, szabványos méretű pályát alakítanak ki, két oldalán fedett lelátókkal, 1800 férőhellyel. Emellett felhúznak egy 2200 négyzetméteres főépületet a sportközpont számára, itt kap helyet többek közt egy étterem is.

A korábbi sajtóhírek szerint a több szakaszban felépülő sportkomplexumban egy street workout park, wellness-részleg, fallabda- és teniszpályák, továbbá egy műfüves kispálya is lesz. A sportkomlexum körül egy négysávos 700 méteres futópályát is kialakítanak.

ÉrdHelyi