2024.04.20, Szombat

Felújítják a Gubacsi hidat: kevesebbet kell várni a dugóban

magyarepitok.hu

2017.10.05. 18:22

Gyorsabban lehet majd haladni gépjárművel a fővárosi Csepelt a XX. kerülettel összekötő Gubacsi híd felújítása után a környéken. Kiírták a pályázatot a megvalósítási tanulmányra és a terület vasúti szakaszainak átalakítási terveire.

Hirdetés

Megkezdődik a csepeli Gubacsi vasúti híd felújítására létrehozott projekten a munka. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a csepeli Szabadkikötő térségét a főváros XX. kerületével Ráckevei-Duna fellett összekötő átkelő megvalósíthatósági pályázatát és a környező mintegy 2,3 kilométeres vágányrendszer átalakításának tervpályázatát. A beruházás a Magyar Közlönyben márciusban megjelent információk szerint fog zajlani.

A nyertes cég fel fogja mérni a 145 méter hosszú egyvágányos vasúti és 2x1 sávos közúti híd, valamint a hozzá kapcsolódó vasúti pályaszakaszok állapotát. Megvalósíthatósági tanulmányt készítenek a híd felújításáról, elvégzik a környezetvédelmi hatásvizsgálatot, elkészítik a környékbeli pályák kivitelezési tervet is és megszerzik az építési engedélyt – derül ki a közbeszerzési adatokból. Ehhez figyelembe fogják venni a területen zajló hasonló fejlesztéseket:

A gyorsabb vonatok miatt az autósoknak is kevesebett kell várni

A Gubacsi híd fejlesztése azért kiemelt fontosságú, mert a felújításnak köszönhetően várhatóan csökken a gépkocsik Corvin csomópontban eltöltött ideje. A Gubacsi híd leromlott állapota miatt ugyanis jelenleg erős sebességkorlátozás alá esik a sínpálya, és ezért ott rendkívül lassan haladnak át a vonatok.

HelyivasútBudapesthídfelújítás