2024.03.19, Kedd

Megkezdődik a munka Fővárosi Állatkert biodómján

magyarepitok.hu

2017.10.04. 15:36

A Market által kivitelezett beruházás során a modern állatkertészetet egy integrált 5 hektáros téren mutatják be, melynek egy 1,7 hektáros biodóm is a része lesz.

Hirdetés

Letették a Pannon Park alapkövét a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Market Építő Zrt. által végzett munkálatok során nagyrészt a megszűnt Vidámpark területén alakítanak ki egy 5 hektáros bemutató komplexumot, melynek a szabadtéri kifutók mellett egy 1,7 hektáros fedett biodóm lesz a központi eleme. A fejlesztés értéke 43,7 milliárd forint.

Az alapkő letétele

Modern, környezetbarát és egyedi fejlesztés

A fedett, de tágas belső térben nem csupán állattartó részlegeket és nézőtereket alakítanak ki, hanem egy élettel teli integrált belső parkteret is. A létesítmény az év teljes egészében látogatható lesz, a kialakítását kihasználva különleges látványosságokat fognak létrehozni benne. A biodóm energiahatékony a szokásos házakból és kifutókból álló állatkertekhez képest és a fejlesztés során a zöldterületet is növelni tudják, emellett a projektben kialakítják Közép-Európa legmodernebb akváriumát is. Az építkezést várhatóan 2020 végére fejezik be.

Először nőtt az Állatkert területe több mint 100 év alatt

Az ünnepélyes eseményen beszédet mondott Tarlós István budapesti főpolgármester, Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere és Persányi Miklós, az Állatkert igazgatója is, akik közösen helyezték el az alkalomhoz készült időkapszulát az építkezés helyszínén. A Pannon Park alapkövét az állatok világnapja előtt egy nappal tették le.

Az alapkő letétele (mti)

Az 1866-ban megnyitott Állatkert területe az évek során folyamatosan csökkent, története során először, 2014 óta azonban több lépésben bő 7 hektárral nőtt. Ennek legnagyobb része az terület, ami most megkezdődhet a munka.

HelyiBudapestMarket Építő Zrt.állatkert